Een boerderij die meer dan 2100 jaar geleden werd verlaten is gevonden: de boeren waren gedwongen te vluchten

Janine image
door Janine

15 Juni 2022

Een boerderij die meer dan 2100 jaar geleden werd verlaten is gevonden: de boeren waren gedwongen te vluchten

Er zijn ontdekkingen die het wereldbeeld kunnen veranderen. Oude overblijfselen van verlaten beschavingen, voorwerpen, huizen, kleding en allerlei soorten vondsten die ons dwingen om de visie die we hadden op de wereld en de geschiedenis te veranderen en ons een nieuwe realiteit te presenteren. Dit is het geval van een merkwaardige ontdekking die in Israël is gedaan. Het gaat om de overblijfselen van een oude boerderij die teruggaat tot 2100 jaar geleden.

Maar wat had de bewoners van die tijd ertoe kunnen brengen hun huis in het oosten van Galilea te verlaten? Dit is wat de archeologen hebben gevonden.

via The Times of Israel

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Een bergingsopgraving, in Israël, heeft een scène van het echte leven blootgelegd: een oude boerderij, waarschijnlijk daterend uit het Hellenistische tijdperk, vroeger bewoond door een boerengemeenschap uit de ijzertijd.

De boerderij biedt een ongekend en enorm waardevol inzicht in het dagelijkse leven van de Hasmonese periode, dat wil zeggen, daterend uit het begin van het koninkrijk van Judea, vanaf 140 voor Christus.

"Dit is een realiteit die bevroren is in de tijd, waarin de vondsten precies zijn gebleven waar ze waren achtergelaten", legt de archeoloog die verantwoordelijk is voor de opgravingen, Amani Abu-Hamid, uit.

Er wordt verondersteld dat de familie van onbekende afkomst die op de boerderij woonde, snel moest vluchten, hun bezittingen in enkele ogenblikken verzamelde en tal van bewijzen achterliet van hun dagelijkse bezigheden: huishoudelijke voorwerpen, grote vazen, ijzeren landbouwwerktuigen. Vermoedelijk zijn ze door een militaire aanval op de vlucht gejaagd, maar niets is nog zeker.

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Vóór de komst van deze ontdekking waren er in heel Galilea geen overblijfselen uit deze periode gevonden. "Het is een fundamentele plaats voor de studie van het Hasmonese rijk - zei Abu-Hamid - en voor het begrip van het dagelijkse leven van de Hellenistische periode".

Het resultaat van de opgraving waren ook munten die, schoongemaakt, in staat zullen zijn om een ​​meer specifieke datering aan de site te geven. Door het plotselinge verlaten van de plaats konden de gevallen stenen alle artefacten behouden.

Bovendien werden tijdens dezelfde opgravingen de overblijfselen van een agrarische nederzetting uit de ijzertijd, ongeveer de 10e eeuw voor Christus, ontdekt. Naast weefgetouwgewichten en potten, heeft het onderzoeksteam organische monsters ontdekt die cruciaal zijn voor koolstof-14-datering, die nauwkeurig de periode bepalen waaruit ze dateren.

Een vondst die ongetwijfeld het lot van de geschiedenis kan veranderen. Was je op de hoogte van dit nieuws?