"Ik had ruzie met mijn schoonmoeder omdat ze op dezelfde dag jarig is als mijn zoon en ze het feest niet wil verplaatsen"

Janine image
door Janine

07 September 2022

"Ik had ruzie met mijn schoonmoeder omdat ze op dezelfde dag jarig is als mijn zoon en ze het feest niet wil verplaatsen"
Advertisement

Het gezinsleven bestaat uit een complexe en ingewikkelde reeks relaties. Het is een hindernisbaan waar je nooit echt kunt begrijpen of je door je acties iemand beledigt of iets fundamenteels vergeet.

De relatie tussen schoonmoeder en schoondochter is waarschijnlijk een van de moeilijkste. Er zijn altijd conflicten geweest, zoals in het verhaal dat we nu gaan vertellen, waar een vrouw besloot het merkwaardige gedrag van haar schoonmoeder met haar eenjarige zoon op Reddit te delen.

Toevallig waren oma en kleinzoon op dezelfde dag jarig. Leuk nieuws? Niet echt. Laten we eens kijken waarom.

via Reddit

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

"Mijn schoonmoeder houdt heel veel van haar verjaardag - begint de vrouw te vertellen wier post het web rond ging - toen ik zwanger was, grapte ze zelfs dat als de geboorte op die datum had plaatsgevonden, ik beter weerstand kon bieden en het tegen moest zien te houden".

Het lot wilde echter, of karma, dat het kind op haar verjaardag werd geboren en de grootmoeder was meteen teleurgesteld: "ze kwam naar het ziekenhuis, bleef maar tien minuten en toen ging ze weg".

Op haar 50e verjaardag wordt de kleine één jaar oud. "Ik was heel gelukkig dat ik zijn eerste verjaardag kon vieren met die van zijn oma - zei de moeder - maar mijn schoonmoeder vertelde me dat ze haar verjaardag zou vieren en dat ik de verjaardag van mijn zoon een week zou moeten uitstellen”.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

De vrouw, verbijsterd door het verzoek van haar schoonmoeder, weigerde de datum van het feest te verplaatsen en dit maakte haar woedend: "Ik ben geschokt, ze is geen kind, waarom vraagt ze me dit?".

Haar schoonvader nam ook de verdediging van zijn vrouw op zich, terwijl onze hoofdpersoon, moe van de hele situatie, haar schoonmoeder vertelde dat ze zich kinderachtig gedroeg en dat ze haar tegemoet moest komen. "Het is onmogelijk om samen een feest te organiseren, ze heeft feesten met een open bar, muziek en dans tot laat in de nacht, mijn zoon daarentegen is praktisch een pasgeborene". Ondanks deze poging heeft de grootmoeder van de kleine laten zien niet van plan te zijn haar dag te veranderen en praat ze niet meer tegen haar en de vader van de kleine jongen.

De reacties op Reddit waren echter niet zo gunstig als de vrouw had verwacht. Gebruikers verwijten beide vrouwen koppig te zijn. De meesten adviseerden haar natuurlijk gewoon om het goed te maken en samen een feest te geven.

Advertisement