Ze maakt haar eigen galajurk met behulp van de pagina's van de Harry Potter-boeken

Janine image
door Janine

13 Juni 2022

Ze maakt haar eigen galajurk met behulp van de pagina's van de Harry Potter-boeken
Advertisement

De droom van elke Amerikaanse tiener, tijdens de studieperiode, is ongetwijfeld om deel te kunnen nemen aan het schoolbal in het gezelschap van hun favoriete klasgenoot, maar niet in de laatste plaats in een fantastische jurk. Elk van hen wil mooi zijn en in de mooiste jurk van allemaal verschijnen en misschien, waarom niet, tot koningin worden gekroond.

Een meisje is in haar opzet geslaagd door een unieke en speciale jurk te creëren waar veel over werd gepraat, door niets minder dan de boeken van een zeer beroemde sage te gebruiken: die van Harry Potter, die een heel speciale betekenis voor haar heeft.

via Inspire More

Haley besloot geen jurk te kopen voor het schoolbal, maar deze zelf te maken, waarbij ze een niet onverschillige creativiteit liet zien. De gekozen stof was in feite geen organza, satijn, zijde of iets anders, maar papier.

De jonge vrouw maakte haar jurk met behulp van de pagina's van haar favoriete boeken, die met de tovenaar Harry Potter in de hoofdrol.

Precies: het kostte Haley vier dagen om de ongelooflijke jurk te maken om te pronken op het bal, uren en uren doorbrengend met scheuren, vouwen, naaien en lijmen. Het was duidelijk dat ze tot laat in de avond met de klus bezig was, maar het resultaat was het allemaal waard.

De uiteindelijke vorm van de jurk is werkelijk prachtig: strapless, corset en origami rok bestaande uit de pagina's die tot een soort waaier zijn gevouwen. Haley zegt dat ze een grote fan is van de filmreeks, die er grotendeels aan heeft bijgedragen dat ze de persoon is geworden die ze nu is.

Advertisement

Haley's wens was om te pronken met een jurk in Victoriaanse stijl en dankzij haar grote fantasie is ze daarin geslaagd. De inspiratie kwam van een video die ze op TikTok zag, die ze vervolgens uitwerkte om iets persoonlijks en absoluut origineels te creëren.

Haar moeder Valerie, kostuumontwerpster van beroep, hielp haar met de technische kant en stelde voor hoe de verschillende onderdelen in elkaar moesten worden gezet. Haar adviezen hebben op een beslissende manier bijgedragen aan het creëren van een beslist verbluffende look.

“Ik heb mijn jurk gemaakt! - schreef Haley op Instagram - Ik heb het tijdens het schoolbal gedragen en ik had niet zoveel complimenten verwacht. Bedankt voor alle liefde, jongens. Ik hou van deze look en het is ontleend aan de boeken uit mijn jeugd, Harry Potter. Voor mij is dit een kunstwerk over opgroeien en de overgang naar volwassenheid terwijl ik de woorden draag die me zoveel rust brachten in mijn jeugd."

De combinatie van de passie voor favoriete boeken en creativiteit gaf het leven aan een klein meesterwerk. Wat vind je van haar creatie?

Advertisement