Balenciaga lanceert een collectie "vernietigde schoenen" voor bijna tweeduizend dollar

Janine image
door Janine

17 Mei 2022

Balenciaga lanceert een collectie "vernietigde schoenen" voor bijna tweeduizend dollar
Advertisement

Kleding fascineert veel mensen, die bereid zijn grote bedragen uit te geven om een ​​kledingstuk van de laatste mode te bemachtigen: tassen, schoenen, kleding en accessoires met vaak onbetaalbare bedragen die niet in ieders kast kunnen belanden. De belangrijkste merken in de modewereld zijn zeker niet binnen ieders bereik, maar je verwacht dat ze op zijn minst sprankelend en goed gemaakt zijn. Maar mode is soms bizar en na de gescheurde spijkerbroeken die tegen hoge prijzen worden verkocht en verschillende kledingstukken die speciaal zijn gemaakt om een ​​sjofele stijl te creëren, brengt een merk voor bijna tweeduizend dollar een schoen met een "vernietigde" look op de markt.

via The Indipendent

Advertisement
Balenciaga

Balenciaga

Het gaat om Balenciaga, het luxueuze Spaanse modehuis opgericht in 1919 door de ontwerper Cristóbal Balenciaga. Het beroemde merk presenteerde een model schoenen met een duidelijk verwaarloosde look: vuile zolen, versleten en gescheurde stof die na jaren gebruik zou kunnen worden verkregen.

De collectie heet Paris Sneaker en de schoenen worden door de ontwerper zelf gepresenteerd als “extreem versleten en vies”.

De gelijkenis met de oude Converse is onmiskenbaar, volgens de mening van veel gebruikers. De duurste paren kosten bijna tweeduizend dollar en zijn limited editions, gevolgd door minder excentrieke en - als je het zo mag zeggen - goedkopere modellen.

De Paris is de duurste en kost $1850 en heeft volgens de beschrijvingen "vernietigd katoen en rubber, scheuren over de hele stof". De merknaam staat op de zijzool en imiteert een inscriptie gemaakt met een zwarte stift. Er zijn slechts honderd paar beschikbaar in de gelimiteerde versies.

Advertisement
Balenciaga

Balenciaga

Desondanks zijn ze al heel populair, inclusief de schoenen met hogere randen en een minder versleten look dan de topklasse, verkocht voor $625.

De beschikbare kleuren zijn wit, zwart en rood. De collectie sluit af met de meer sobere modellen, verkrijgbaar voor "slechts" $495 die aan de achterkant open zijn, de slipper imiterend.

Het modehuis stelt in het persbericht dat is opgesteld voor de lancering dat de vernietigde stijl van de schoenen hun missie aangeeft: "Ze zijn geschikt om een ​​leven lang te worden gedragen."

Kortom, ze kunnen worden gedragen zonder bang te hoeven zijn ze na verloop van tijd te verslijten, aangezien ze dat al zijn.

Advertisement