Ze vraagt ​​om paardrijles, maar de medewerker van de ranch antwoordt dat ze te dik is

Janine image
door Janine

20 Juni 2022

Ze vraagt ​​om paardrijles, maar de medewerker van de ranch antwoordt dat ze te dik is
Advertisement

Ieder van ons zou vrij moeten zijn om zijn hobby's en passies vrij na te streven, zonder vooroordelen tegen te komen. Helaas is dit soms echter niet het geval: een jonge vrouw die paardrijles wilde krijgen, kreeg van een medewerkster te horen dat ze terug kon komen naar de ranch als ze voldoende was afgevallen. Een echte discriminatie die het meisje ertoe bracht deze gebeurtenis via sociale media te melden, wat aanleiding gaf tot een belangrijk debat.

via NBC News

Advertisement

De hoofdpersoon van deze episode is Remi Bader, een zeer populaire influencer op TikTok. De jonge vrouw verscheen op de Deep Hollow Ranch in New York met de vraag of ze paard mocht rijden. Een medewerker zou haar echter hebben gezegd terug te komen als “ze minder dik was”. Remi kon daarom vanwege haar gewicht geen rijles krijgen.

Bader deelde vervolgens een klacht op haar TikTok-profiel, waarop de ranch ernaast te zien was: "Deep Hollow Ranch heeft me doen vertrekken omdat ik meer dan 108 kilo weeg. Ik heb eerder gereden en heb nog nooit dit soort problemen gehad. Schrijf het alsjeblieft in de toekomst op je kanalen."

De boerderij kondigt in feite nergens aan, inclusief de officiële website, de fysieke limiet die moet worden gerespecteerd om paardrijlessen te volgen.

Advertisement
 remibader/TikTok

remibader/TikTok

Remi's clip kreeg veel views en evenveel verontwaardigde reacties. Kort daarna meldde de jonge vrouw een video die was gepost door een gebruiker onder de naam @broudy.keogh, later geïdentificeerd als een medewerker van Deep Hollow Ranch. In de post is een opmerking van Bader te zien met de tekst: “Ik heb er geen meningen over nodig, het feit is dat dit soort verbod niet is geadverteerd en slecht is beheerd. Dit was mijn ervaring, niet de jouwe”, en een stemcommentaar dat lijkt te zeggen: "Als je niet zo dik bent, kun je rijden op Deep Hollow Ranch."

De video werd vervolgens van het sociale netwerk verwijderd, maar niet snel genoeg om gebruikersherkenning te ontlopen. Het bedrijf distantieert zich van het incident en stelt met klem dat het geen toestemming heeft gegeven voor het delen van de clip, die lijkt te zijn gepubliceerd - maar daarover bestaat geen zekerheid - door de zoon van de eigenaar.

Op de site wordt echter gemeld dat de ranch wordt beheerd door een stel met hun kinderen, van wie er één Broudy heet, dezelfde naam die de gebruiker had gebruikt om de influencer te bespotten.

"We willen onze excuses aanbieden aan iedereen die beledigd is en we vergeven noch zijn het eens met enig deel van de video van die werknemer", schreven de managers van de ranch in een verklaring op Facebook.

Van haar kant zei Bader: "Wat ik persoonlijk heb meegemaakt, werd pas later aangetoond door de video van de zoon van de eigenaar, die duidelijk maakte dat ze me daar niet wilden hebben vanwege mijn gewicht en dat is echt teleurstellend."

Wat vind je van dit verhaal?

Advertisement