Ze stopt al na één dag werken: "Werknemers mogen geen pauzes nemen, dat is absurd"

Janine image
door Janine

18 Januari 2023

Ze stopt al na één dag werken: "Werknemers mogen geen pauzes nemen, dat is absurd"
Advertisement

De werkwereld is een zeer competitieve omgeving en om een ​​baan te kunnen krijgen, accepteren velen voorwaarden die in de meeste gevallen niet de beste zijn. Anderen daarentegen besluiten bepaalde banen op te geven zodra ze de verschillende rechten en plichten van het bedrijf leren kennen. Dit is wat een jonge TikToker deed na slechts één dag werken, toen ze hoorde dat werknemers geen pauzes mochten nemen tijdens de fulltime oftewel achturige dienst.

via Nachrichtend De

Advertisement
croissantwoman/TikTok

croissantwoman/TikTok

Croissant Woman, dit is de naam waarmee het meisje haar sociale inhoud deelt, heeft de aandacht van veel gebruikers getrokken nadat ze een clip had gepubliceerd waarin ze uitlegde dat ze haar baan had opgegeven. De reden? Werknemers mochten tijdens werktijd geen pauzes nemen, wat ertoe leidde dat ze na de eerste dag vertrok. "Ik nam ontslag op dezelfde dag dat ik er begon. Mijn rol was die van verkoopassistente, het salaris was minimaal", legt de jonge vrouw uit. "De vrouw die me heeft opgeleid was erg aardig, ze deed de deur voor me open en legde uit hoe ik de winkel moest openen, hoe ik het alarm uit moest zetten en liet me zien hoe ik de kassa moest tellen, wat mijn taak was, en e-mails checken, het afhandelen van online bestellingen en vele andere zaken."

Op dat moment vroeg het meisje zich af of die taken geschikt waren voor een eenvoudige verkoopster, aangezien haar taken een bepaalde verantwoordelijkheid zouden vereisen. De vrouw bevestigde echter dat ze voor de kassa had moeten zorgen en de sleutels van de winkel had. "Deze dingen maken deel uit van het management en als ze had gewild dat ik ze deed, zou dat geen probleem zijn geweest, maar ze stelde me een minimumloon voor, terwijl ik minstens een dollar of twee meer per uur had moeten krijgen om dat werk te doen, wat geen verkoopmedewerkster was.”

Advertisement
croissantwoman/TikTok

croissantwoman/TikTok

Na deze aanvankelijke negatieve reactie nam de jonge vrouw haar definitieve beslissing door de kwestie van de pauzes te evalueren: "Omdat ik als enige persoon in de winkel diensten van 8 uur moet draaien, kan ik nooit een pauze nemen. Dit geldt voor alle medewerkers van het bedrijf. Ik heb vandaag niet geluncht, want dat kan niet aan de kassa."

Aan het eind van de dag had de TikToker besloten een week te wachten met opgeven, want "je kunt niet stoppen op de eerste dag, zo ben ik niet. Maar zodra ik in de auto stapte had ik een duidelijk gevoel nooit meer terug te willen en niet omdat ik iets tegen het bedrijf heb, sterker nog, alle mensen die ik heb ontmoet waren erg aardig, maar dit kunnen ze niet van mij verwachten."

De jonge vrouw maakte een zeer radeloze indruk en onderstreepte dat deze omstandigheden niet geschikt voor haar waren en haar niet in staat stelden haar werkervaring voort te zetten. Vind je dat ze er goed aan heeft gedaan?

Advertisement