Dit concept-luxevliegtuig zou jarenlang kunnen vliegen door kernenergieaandrijving

door Skip

01 Juli 2022

Dit concept-luxevliegtuig zou jarenlang kunnen vliegen door kernenergieaandrijving
Advertisement

In de reisbranche maar ook de branche gericht op comfort wordt er voortdurend gekeken of er ervaringen, nieuwe dingen zijn en spannende belevenissen. Denk onder meer aan een ruimtereis, op safari in Afrika en zelfs superdeluxe hotels in Dubai... alles is zo uitgekiend om klanten dat te geven wat ze willen, en nog veel meer.

De nieuwe grens bevindt zich in het luchtruim. Hashem Al-Ghaili, technisch wetenschapper, heeft namelijk een animatiefilmpje gemaakt en op YouTube gezet dat oorspronkelijk is gebaseerd op het werk Sky Cruise van kunstenaar Tony Holstrem. Het is een luxehotel binnenin een vliegtuig dat wordt aangedreven door kernfusie. Hieronder gaan we verder in op de details.   

via YouTube/Hashem Al-Ghaili

YouTube screenshot/Hashem Al-Ghaili

YouTube screenshot/Hashem Al-Ghaili

Het plan Sky Cruise is aangekondigd, een enorm vliegtuig dat is omgetoverd in een vliegend hotel dat misschien nooit hoeft te landen, zelfs in geval van schade. Het kan zijn dat we hier te maken hebben met de nieuwste reistrend voor de allerrijksten.

"Dit is de Sky Cruise, een hotel dat wordt aangedreven door kernenergie, zwevend boven het wolkendek. Dit futuristische luchthotel biedt je de beste reiservaring. Het is groot genoeg om plaats te bieden aan meer dan 5000 gasten. Het stijlvolle design combineert de eigenschappen van een commercieel vliegtuig en biedt het tegelijkertijd het toppunt van luxe" aldus Hashem Al-Ghaili.

Het vliegtuig zou bovendien ook nog beschikken over een winkelcentrum, liften die gemakkelijk toegang geven tot een panorama met 360° uitzicht boven in de lucht.   

Advertisement
YouTube screenshot/Hashem Al-Ghaili

YouTube screenshot/Hashem Al-Ghaili

Buiten het enthousiasme van degenen die het plan hebben gezien zijn er ook zorgen ontstaan over het idee van Al-Ghaili, dat het zweefhotel kan uitgroeien tot de Titanic van het luchtruim.

De klachten hebben vooral betrekking op de haalbaarheid van het project. Velen benoemen dat de liften aan de buitenzijde de aerodynamica mogelijk kan ondermijnen. Bovendien, aangezien het hier een vliegtuig betreft met kernenergieaandrijving zouden in geval van een ongeluk complete steden kunnen worden weggevaagd.

Als laatste, maar daarom niet te onderschatten: het prijskaartje. We hebben het hier over een uitgave die lastig is terug te verdienen, zelfs met 5000 gasten. Daarom zou deze optie alleen bereikbaar zijn voor de allerrijksten.

We moeten ook niet vergeten dat hier nog maar gaat om een plan waarvan de daadwerkelijke realisatie tientallen jaren vooruit kan worden geschoven of zelfs nooit plaatsvinden.

Voor nu moeten we het doen van dromen over een reis op grote hoogte. Zou jij tickets kopen?   

Advertisement