De werkgever definieert haar als dik in het bijzijn van iedereen, ze weigert zijn excuses en de dingen verergeren: "Moet ik ontslag nemen?”

Janine image
door Janine

11 Juli 2022

De werkgever definieert haar als dik in het bijzijn van iedereen, ze weigert zijn excuses en de dingen verergeren: "Moet ik ontslag nemen?”
Advertisement

Hindernissen in de werkwereld zijn niets nieuws, maar bepaalde episodes blijven debatten oproepen en confronteren ons met het feit dat respect helaas een steeds minder vanzelfsprekende waarde is. Opmerkingen gericht aan ons lichaam mogen nooit worden overwogen, vooral niet op een plaats waar enige formaliteit vereist is. In dit artikel praten we over de post die door een vrouw op het Reddit-platform werd gedeeld, nadat ze kritiek had gekregen op haar uiterlijk van de nieuwe werkgever in het bijzijn van alle aanwezigen, gevolgd door andere feiten waardoor ze zich afvroeg of ze misschien ontslag moest nemen.

via Reddit

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De auteur van het verhaal schreef dat ze wegens zwangerschap afwezig was van haar werk en dat ze bij haar terugkeer een nieuwe werkgever zou hebben gevonden, die ze dus voor haar verlof nooit had ontmoet.

"Ik ben 32 jaar oud, ik werk voor een bedrijf en heb een goed salaris. Ik kwam onlangs terug van zwangerschapsverlof na de geboorte van mijn zoon. Alles was anders en bovenal was er een nieuwe manager", legt de vrouw uit. "Hij leek aardig en vriendelijk, maar met de gewoonte om zonder enige aarzeling te zeggen wat hij denkt."

Afgezien van de eerste positieve indrukken, merkte de nieuwe moeder op dat ze een nogal onaangename episode mee had gemaakt: "Een week geleden waren we samen aan het lunchen toen hij mijn gewicht onderstreepte, waarbij hij benadrukte dat ik de enige dikke vrouw op onze afdeling ben." Een zin die, zoals de vrouw meldde, haar vooral van streek maakte omdat ze kort daarvoor was bevallen en ze zich nog steeds emotioneel voelt als gevolg van de hormonen, wat haar ertoe bracht te huilen tegenover haar collega's zonder zichzelf te kunnen beheersen. "Een van mijn collega's, die veel ouder is, berispte onze manager en vertelde hem dat zwanger zijn niet gemakkelijk is en dat hij zulke dingen niet moet zeggen omdat hij niet weet hoeveel moeilijkheden ik zou kunnen hebben.”

Advertisement
Pxhere-Not the actual photo

Pxhere-Not the actual photo

De vrouw zei dat ze haar collega's dankbaar was die voor haar opkwamen en haar baas in verlegenheid brachten. Maar daar stopt het verhaal niet.

"De volgende dag riep de manager me en nodigde me uit in een elegant restaurant om zijn excuses aan te bieden, maar ik weigerde. Ik zei hem dat het niet nodig was en verliet zijn kantoor."

Op dat moment verhoogde de man, waarschijnlijk beledigd door het nee van de werkneemster, de dosis en noemde haar arrogant.

"Later hadden we een vergadering die iedereen bijwoonde en hij kondigde aan dat ik niet aanwezig zou zijn omdat ik een te arrogante vrouw ben om zijn verontschuldigingen aan te nemen en liever zou hebben dat ik thuis bleef."

Eenmaal thuis vertelde de vrouw in tranen alles aan haar man, die haar herinnerde aan haar kracht en haar aanmoedigde om een ​​nieuwe baan te zoeken. "Ik heb een heel laag zelfbeeld, wat me heel verdrietig maakt en me een schuldgevoel bezorgt. Ik werk er al bijna 8 jaar."

Gebruikers kozen haar kant en drongen er bij haar op aan het gedrag van de werkgever aan personeelszaken te melden en gezien het feit dat, hoewel ze zijn verontschuldigingen misschien had moeten aanvaarden, de daaropvolgende houding van de manager aantoonde dat ze er goed aan deed om ze te weigeren.

Wat vind jij ervan?

Advertisement