x
Bizarre “slakvis” met een merkwaardig…
In Algerije is een spectaculaire Romeinse stad verborgen die erfgoed van de Unesco is geworden Jong stel koopt stacaravan voor 4.000 pond:

Bizarre “slakvis” met een merkwaardig transparant uiterlijk gevonden in de diepten van de oceaan

13 Juli 2022 • Door Janine
3.848
Advertisement

Het mariene universum is een grotendeels onontdekte realiteit. De uitgestrektheid van de oceanen verwijdert de menselijke kennis van de wateren. Om deze reden komt het nogal eens voor dat men bij routinematig onderzoek in aanraking komt met nog nooit eerder geziene soorten.

Dit gebeurde in Alaska toen een groep onderzoekers een merkwaardige gelatineuze, doorschijnende vis vond met een ongewone zuignap op zijn buik. Het merkwaardige dier staat bekend als de gevlekte slakvis, een wezen dat alleen op de bodem van de noordelijke Stille Oceaan leeft. Laten we in detail bekijken wat het is.

via: abp live

De ontdekking is toe te schrijven aan onderzoekers van de National Oceanic and Atmospheric Administration, NOAA. Het team kwam het vreemde dier tegen tijdens de trawlvisserij voor de Aleoeten, in Alaska. De vis, bekend als Crystallichthys cyclospilus, of gevlekte slakvis, leeft ongeveer 830 meter onder het oceaanoppervlak.

Op 19 juni deelde NOAA-wetenschapper Sarah Friedman de foto van de vis op Twitter. "Het is erg slijmerig, het voelde alsof je een stuk gelei in je hand hield", zei de vrouw.

Men denkt dat de structuur van het dier helpt om zich aan te passen aan neutraal drijfvermogen en efficiënt zwemmen, terwijl het de overweldigende druk van de zee het hoofd biedt.

De groep onderzoekers was enthousiast om de ontdekking van de specifieke vis met de wereld te delen.

"Ze leven op relatief afgelegen plaatsen en op belangrijke diepten, dus het is onwaarschijnlijk dat een normaal persoon deze soort tegenkomt", aldus de onderzoekers.

Gevlekte slakvissen hebben een bijna volledig transparant lichaam, afgezien van ogen, maag en donkere vlekken op hun huid. Dit helpt hen zich te verbergen voor roofdieren. "Hierdoor kunnen ze opgaan in de donkere achtergrond in een habitat met beperkt licht."

Over het algemeen is er weinig bekend over deze dieren en weet men nauwelijks wat er in de diepten van de oceaan gebeurt.

Tijdens de zoektocht werden ook andere interessante mariene exemplaren gevonden, waaronder een grote zeespin, een scherpgetande zeeduivel en een Macropinna microstoma.

Kende je deze soort? Wil je de kans krijgen om het in het echt te zien?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt