Ze koopt een oud kasteel voor £250.000: "Ik wil mijn dochters leren dat alles mogelijk is"

Janine image
door Janine

17 Juli 2022

Ze koopt een oud kasteel voor £250.000: "Ik wil mijn dochters leren dat alles mogelijk is"
Advertisement

Hoevelen van ons zouden het huis van hun dromen willen kunnen kopen zonder op de kosten te besparen? Een gebouw zien dat je op het eerste gezicht overtuigt en besluiten dat het van jou wordt? Een Schotse vrouw heeft nog veel meer gedaan: ze heeft niet alleen haar zinnen gezet op een fantastisch en oud kasteel, maar ze heeft ter plekke besloten om het te kopen om het te renoveren, zonder eerst met haar man te overleggen. Iemand met heldere ideeën en een grote vindingrijkheid die van plan is de structuur om te toveren tot een luxe trouwlocatie.

via Daily Record

Advertisement

Nicole Rudder is 32 jaar oud en de eigenaresse van een autoverzekeringsmaatschappij die, na het zien van een 15e-eeuws kasteel, de Garrion Tower, de verleiding niet kon weerstaan: ze kocht het voor 250.000 pond zonder er twee keer over na te denken en dus zonder de kosten aan haar echtgenoot mee te delen.

De advertentie van de verkoop werd haar door een vriendin als grap gestuurd, maar tijdens een ritje in de auto om het persoonlijk te bewonderen, werd Rudder er letterlijk zo verliefd op, dat ze meteen tot de aankoop overging. Het doel van de vrouw is om het kasteel te renoveren en er een bruidslocatie van te maken.

"Ik ging naar huis en vertelde mijn man dat ik een kasteel had gekocht, hij was eerst niet zo blij", zei Nicole. "Ik presenteerde het aanbod zonder het aan iemand te vertellen en ik was verrast toen ik werd gebeld dat het van mij was. Mensen denken dat ik iets absurds heb gedaan, maar toen ik het zag, wist ik dat ik deze plek weer bijzonder kon maken."

Het is heel belangrijk voor haar om haar jonge dochters een les te geven: "Ik wil dat ze opgroeien in de wetenschap dat vrouwen kunnen doen wat ze willen en dat alles mogelijk is door hard te werken."

Advertisement
Buildingsatrisk

Buildingsatrisk

Garrion Tower werd in 1484 gebouwd als zomerverblijf voor de bisschoppen van Glasgow en werd later onderdeel van een boerderij. Het kasteel heeft 19 kamers nadat het in 2008 werd gesloten en werd gekocht door een Londens bedrijf met de bedoeling om de 1,8 hectare grond te gebruiken voor de bouw van een wooncomplex. Nadat de bouwaanvraag was afgewezen, ging het aanvankelijk in de verkoop voor £600.000, maar zonder geïnteresseerde kopers daalde de prijs tot £450.000. Toen kwam Nicole's bod van 250.000, dat na een paar maanden werd geaccepteerd.

Rudder is begonnen met de renovatie om het gebouw in zijn oude glorie te herstellen, een onderneming die tussen de 3 en 5 miljoen pond zal kosten. Het doel is om het oorspronkelijke aspect zo intact mogelijk te houden.

“Op dit moment is het gewoon een oude ruïne, maar ooit hoop ik bruiloften te houden in die kamer in de toren. De buitenkant van het gebouw blijft hetzelfde en we hopen op een uitbreiding aan de achterzijde, die dienst zal doen als ceremoniële zaal voor onze bruiloften, samen met een bar en restaurant voor de gasten. Deze prachtige plek maakt deel uit van de geschiedenis, het heeft iemand nodig die het de liefde en aandacht geeft die het verdient."

Wat vind je van het project van deze moeder?

Advertisement