"Mijn vrienden dwingen hun kinderen om alles op te eten om een ​​toetje te krijgen en ze leggen het ook mijn dochter op"

Janine image
door Janine

20 Juli 2022

"Mijn vrienden dwingen hun kinderen om alles op te eten om een ​​toetje te krijgen en ze leggen het ook mijn dochter op"
Advertisement

Elke ouder stelt educatieve regels op voor zijn kinderen, inclusief die betreft de voeding. Als twee families echter verschillende methodologieën en visies hebben, wat is dan het juiste gedrag om aan te nemen? De richtlijnen van anderen respecteren als je besluit dat je kind bij een ander gaat eten of hem niet te onderwerpen aan strikte regels die je niet deelt? Een moeder vertelde de situatie die is ontstaan ​​met enkele vrienden, en haar twijfels uit over de online groep Mumsnet om meningen over de kwestie te ontvangen.

via Mumsnet

Pxhere-Non the actual photo

Pxhere-Non the actual photo

De vrouw legde de situatie uit en schreef in haar post: "We hebben goede vrienden die ons vaak uitnodigen om te komen eten of ze komen bij ons. Ze hebben echter andere methoden met hun kinderen dan wij. Ze hanteren een zeer strikte regel: ‘Je bord leegeten anders krijg je geen toetje’. Ik heb die regel niet.”

De hoofdpersoon van het verhaal vervolgde haar verhaal en legde uit dat het probleem haar dochter betreft: "Als we bij hen thuis zijn, is hun regel van toepassing en dat vind ik prima, maar er zijn de laatste tijd verschillende gelegenheden geweest dat mijn dochter erg boos was dat ze een heel bord vol moest opeten dat ze niet wilde, anders kreeg ze geen toetje. Ze is zes jaar en is dol op pudding."

De auteur van de post zei dat, omdat haar vriendin er heel stellig over is, de regel ook van toepassing is op de kinderen van anderen die aan haar tafel eten. "Ik ben op het punt gekomen om excuses te vinden om niet bij hen te gaan eten, omdat mijn dochter dat niet wil."

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Het punt is echter dat vrienden deze methode niet alleen thuis toepassen, maar ook wanneer ze bij haar komen eten: "Wat me erg irriteert aan deze situatie is dat wanneer ze bij ons komen eten, ze proberen dezelfde regel te laten respecteren.”

Dus besloot ze er openlijk over te praten met haar vriendin, die echter antwoordde dat "om het voor iedereen eerlijk te maken, het niet juist is dat haar kinderen hun bord moeten leegeten en mijn dochter niet. Ik weet over het algemeen wat mijn dochter overdag heeft gegeten en daarom weet ik dat ze een min of meer uitgebalanceerd dieet krijgt, dus als ze niet een heel bord eten wil leegeten, mag dat en kan ze toch een toetje krijgen. Ik wil haar niet dwingen om te eten of een toetje als beloning te gebruiken."

De vrouw vraagt zich af: "Heb ik het mis om te denken dat mijn dochter haar bord niet leeg hoeft te eten om het toetje te krijgen bij mij thuis of als we in het restaurant zijn? Bij hen thuis is het prima, maar als ik hun regels opvolg als ik daar te gast ben, moeten ze dat gebaar dan niet beantwoorden als ze bij mij thuis komen?"

Wat vind jij?

Advertisement