Wonderkind: op negenjarige leeftijd verovert ze het web door een beroemd rocknummer te spelen met de bas

Janine image
door Janine

14 Augustus 2022

Wonderkind: op negenjarige leeftijd verovert ze het web door een beroemd rocknummer te spelen met de bas
Advertisement

Talent is vaak een aangeboren gave, of je hebt het, je wordt ermee geboren en je draagt ​​het met je mee, of je zult je hele leven worstelen om door te breken.

Het is duidelijk dat talent alleen niet genoeg is, inzet, studie, toewijding en veel passie zijn nodig om door te breken. Sommigen vinden meteen hun weg, anderen na jaren, maar de inzet loont bijna altijd. Ellen Alaverdyan, een negenjarig meisje dat de webwereld verbaasde met haar ongelooflijke talent, weet het maar al te goed. Het meisje werd beroemd dankzij haar absurde talent in het spelen van de bas. Laten we eens kijken naar de geschiedenis en de doelen die ze heeft weten te bereiken.

via YouTube / EllenPlaysBass

Advertisement

Jongeren van tegenwoordig hebben zeker iets extra's. Ze zijn slim, vooruitziend, hebben dromen en zijn ongelooflijk begaafd. Op muzikaal gebied worden jaar na jaar tientallen nieuwe talenten op de markt gebracht en de muziek die van generatie op generatie wordt doorgegeven helpt opkomende muzikanten hun weg en stijl te vinden. Hetzelfde geldt voor Ellen Alaverdyan, 9 jaar, die zich heeft gevestigd als een opkomende YouTube-ster dankzij enkele video's waarin ze haar vaardigheden als bassist laat zien.

Onlangs heeft ze zelfs de zeer moeilijke "Tom Sawyer" van Rush gespeeld, waarbij ze de test zeer goed doorstond en haar ongelooflijke talent demonstreerde.

Advertisement

Hoewel de bas beslist groter is dan haar, baant Ellen zich een weg met het instrument.

"Dit was een geweldige uitdaging en een leerproces", zei Ellen, "ik hoop dat jullie het mooi vinden.” Ze is nog een beginneling en speelt bas sinds april 2020, ze zegt dat ze al op zeer jonge leeftijd naar muziek luisterde en gepassioneerd raakte door het universum van instrumenten.

"Eerst begreep ik er niets van, maar ik vond het leuk. Ik ging over op ukelele, toen op zingen, toen op drums, toen op piano, toen op gitaar, uiteindelijk op bas".

Ellens pad lijkt al duidelijk, ondanks haar jonge leeftijd. Het geluk dat ze op 9-jarige leeftijd al heeft begrepen waar ze echt van houdt, heeft haar in staat gesteld te groeien en harder en harder te werken om zich in haar vakgebied te verbeteren. Ellen is de dochter van rockmuzikant Hovak Alaverdyan van Octavision en het stel speelt vaak samen.

Het is echt ongelooflijk om haar te horen spelen, om een ​​van haar video's te zien, klik je hier.

Advertisement