Een vader van negen kinderen in financiële moeilijkheden verandert £200 in een imperium van 14 miljoen

Janine image
door Janine

01 Augustus 2022

Een vader van negen kinderen in financiële moeilijkheden verandert £200 in een imperium van 14 miljoen
Advertisement

Ouder zijn in een periode van diepe economische crisis is niet gemakkelijk. Het is een dagelijkse strijd om dat wat nodig is mee naar huis te nemen om de kinderen te voeden. Soms lijkt het echter, ondanks de beste inspanningen, niet te gaan zoals zou moeten.

Rob Stone was in 2014 een man die diep in de schulden zat die moeite had om eten op tafel te krijgen voor zijn negen kinderen. Zich bewust van de kritieke situatie en de moeilijkheden, wist hij dat er iets moest veranderen. Op een dag, terwijl hij online op zoek was naar een baan, stuitte hij op een franchise voor het bouwen van trappen. Omdat hij zich geen franchise kon veroorloven, besloot hij zijn creditcard met slechts £200 te gebruiken om wat gereedschap te kopen en zijn leven is sindsdien drastisch veranderd...

via Birmingham Live

Advertisement

Het was 2014 toen Rob Stone, vader van negen kinderen, zijn leven radicaal veranderde, waarschijnlijk voor altijd.

De man, slachtoffer van de economische crisis, maakte een nogal moeilijk moment door, zowel voor zichzelf als voor zijn gezin. Volgens wat hij vertelde, stuitte hij, terwijl hij op zoek was naar een baan waarmee hij de kinderen te eten zou kunnen geven, op een mogelijke online franchise voor trappen voor lofts. Omdat hij niet op de franchise kon vertrouwen, besloot Rob met zijn laatste £200 wat basisgereedschap te kopen, een logo te maken en het merk Instaloft te lanceren.

Het risico was ongekend, maar de man kan nu rekenen op een omzet van 14 miljoen pond. Tot op heden is Instaloft de grootste installateur van oplossingen voor zolderopslag in het Verenigd Koninkrijk!

Advertisement

Het bedrijf dat hij oprichtte, zou volgens de voorspellingen in drie jaar een omzet van meer dan 30 miljoen pond kunnen bereiken.

Ondertussen blijft Rob het bedrijf uitbreiden naar nieuwe sectoren en regio's. Instaloft heeft 140 mensen in dienst vanuit de basis in Telford, met regionale kantoren in Essex, Reading, Peterborough, Newport en Wakefield. Zijn ongelooflijke verhaal leverde hem de prijs "Ondernemer van het Jaar" op bij de UK Business Awards in 2022.

"Instaloft is heel bescheiden ontstaan, in een moeilijke tijd in mijn leven en ik heb heel hard gewerkt om het bedrijf op te bouwen, dus het ontvangen van deze erkenning is een ongelooflijke erkenning na een aantal moeilijke jaren", aldus Rob.

Een ongelooflijk verhaal over persoonlijke en professionele groei, nietwaar?

Advertisement