De natuur die de vooruitgang blokkeert: treinen gecanceld vanwege reuzenschildpad op het spoor

Janine image
door Janine

24 Augustus 2022

De natuur die de vooruitgang blokkeert: treinen gecanceld vanwege reuzenschildpad op het spoor
Advertisement

De ene keer zijn het de stakingen, de andere keer werkzaamheden of technische problemen. Er zijn tal van oorzaken die leiden tot uitval of vertraging van een trein. Dit dwingt forenzen echter tot lange en eindeloze wachttijden op het perron.

Britse passagiers zijn om allerlei redenen gewend aan annuleringen, maar ze hadden nooit verwacht dat de vertraging van de trein, die tussen Norwich en Cambridge rijdt, veroorzaakt zou kunnen worden door een enorme schildpad die vastzat op het spoor.

via Stuff

Advertisement

Clyde is een Afrikaanse reuzenschildpad, met een gewicht van 50 kilo, die het spoor had bezet. De buitensporige omvang maakte het onmogelijk om te bewegen, waardoor de doorgang van treinen werd voorkomen. De eerste die het opmerkte was een forens, Diane Akers, die alarm sloeg via een foto op Twitter. Het bericht luidde: "Er is een reuzenschildpad op de lijn voorbij Eccles Road die naar Norwich rijdt.” Bijna surrealistisch nieuws, maar dat ook door andere gebruikers is bevestigd. Forensen die enkele minuten op de trein stonden te wachten, merkten de reden van de vertraging eigenlijk pas dankzij posts van reizigers.

Deze schildpad behoort tot de op twee na grootste soort ter wereld (de gemiddelde lengte is 75 cm en het gewicht kan meer dan 50 kg bedragen). Haar natuurlijke habitat is de Sahara, maar hoe is ze dan in Norfolk terechtgekomen?

Het dier wist te ontsnappen uit een winkel in Norwich en belandde na een paar meter lopen op het spoor. Waarschijnlijk heeft een trein haar aanwezigheid niet opgemerkt en haar geraakt, waardoor ze niet in beweging kon komen. De berichten op Twitter waren fundamenteel. Hierdoor kon de politie snel ingrijpen en is de schildpad naar een dierenarts gebracht. Na de behandeling herstelde het dier onmiddellijk.

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

De natuur lijkt haar ruimtes te hebben ingenomen. Deze wandeling van Clyde heeft roet in het eten gegooid voor de vooruitgang, in feite heeft het 4 spoorlijnen geblokkeerd waardoor verschillende treinen moesten worden geannuleerd of lange vertragingen hadden.

Advertisement