Vader en dochter toveren oude locomotief om tot gezellig huis: ze verhuren het op Airbnb

Janine image
door Janine

10 Januari 2022

Vader en dochter toveren oude locomotief om tot gezellig huis: ze verhuren het op Airbnb
Advertisement

Wie zei dat een huis, om als zodanig te worden beschouwd, noodzakelijkerwijs bepaalde kenmerken moet respecteren? Als we er goed over nadenken, kan elke beschutte en gezellige plek, met de nodige zorg, "thuis" worden genoemd. Zelfs een oude locomotief uit de jaren ’70.

Als je denkt dat dit overdreven is, heb je het mis, want dat is precies wat de vader en dochter waarover we je gaan vertellen, deden. Na het "erfstuk" van de spoorweg grondig te hebben gerenoveerd, hebben ze het omgevormd tot een zeer originele Airbnb, compleet met alle comfort die nodig is voor degenen die ervoor kiezen om op een meer unieke dan zeldzame plek te verblijven. Klaar om erachter te komen?

via Airbnb

Advertisement
Airbnb

Airbnb

We zijn in de Verenigde Staten, om precies te zijn in Decorah, in Iowa. Hier zagen Jim Dotzenrod en zijn dochter Danielle een lange rij afgedankte wagons langs een weg. Onder de indruk van wat ze hadden gezien, dachten ze: "waarom kopen we er niet één en maken we er een Aribnb van?". En vanaf daar begon hun avontuur.

Voor $8.000 kocht Jim locomotief nummer SOO 124, gebouwd in 1973 en met een gewicht van meer dan 23.500 kg. Binnen enkele maanden was dat oude ijzeren voertuig de CR Station Train Caboose geworden, te huur op Airbnb.

Advertisement
Airbnb

Airbnb

De transformatie was niet bepaald eenvoudig en vergde veel inspanning, evenals de aankoop van echte spoorlijnen om als draagvlak te dienen voor de wagen, zodra deze op de plaats van bestemming zou staan. Het was niet gemakkelijk om het uit het depot te verplaatsen, maar met kranen en trailers slaagden ze in de missie.

Eenmaal daar werd de locomotief "ontdaan" van alles wat nodig was om hem op het spoor te laten rijden, schoongemaakt, ontsmet en opnieuw ontworpen in de vorm van een accommodatie.

Airbnb

Airbnb

In de oude trein heeft Jim twee slaapplaatsen gemaakt. Een tweepersoonsbed, een stapelbed, een badkamer, een keuken met magnetron en koelkast, verschillende accessoires voor het bereiden van voedsel zijn het comfort dat de "Caboose" biedt aan degenen die het huren.

Airbnb

Airbnb

Er is ook airconditioning, tv en draadloze internetverbinding. Kortom: in die locomotief adem je een heel andere sfeer dan de spoorwegarbeiders die ermee werkten! Buiten heeft deze man zelfs eigenhandig een groot terras gemaakt, perfect om te ontspannen als het weer het toelaat, genietend van de landelijke sfeer.

Airbnb

Airbnb

Met de hulp van zijn dochter verrichtte Jim een ​​waar wonder. "Mijn vader slaagt erin om alles te doen wat hij zich voorstelt - merkte Danielle op - toen we de locomotief renoveerden, was het geweldig, want wat we ons voorstelden kon worden bereikt".

Advertisement
Airbnb

Airbnb

"Ik dacht dat het een geweldige manier zou zijn om geld te verdienen - zei Jim - naast mijn gewone baan bracht ik avonden en weekenden door om het te voltooien." Zes maanden, 300 uur werk en ongeveer $4.000 later was de "Caboose" klaar om op Airbnb te staan. Aan klanten geen gebrek sinds deze zeer bijzondere accommodatie op de markt is gebracht. Stellen en gezinnen kunnen niet wachten om een ​​paar dagen te ontspannen in - of moeten we zeggen "aan boord" - van dit ongelooflijke huisje.

Airbnb

Airbnb

Wat vind jij van deze accommodatie? Zou je er je vakantie in willen doorbrengen?

Advertisement