Hij verstopt zich in een groot knuffelbeest om te ontsnappen aan een arrestatie, de agenten: "We merkten dat hij ademde"

Janine image
door Janine

16 Augustus 2022

Hij verstopt zich in een groot knuffelbeest om te ontsnappen aan een arrestatie, de agenten: "We merkten dat hij ademde"
Advertisement

Na het plegen van illegale handelingen, zoals bijvoorbeeld diefstal, probeert de dader op alle mogelijke manieren niet ontdekt te worden om de gevolgen van justitie te ontlopen. Velen verstoppen zich laten hun sporen verliezen, maar er zijn gevallen die, ondanks hun ernst, erin slagen zo komisch te worden dat gebruikers op internet het viraal hebben gemaakt. Zo was het voor een Engelse tiener, schuldig aan het stelen van een auto die zich daarna verstopte. Wat voor publieke hilariteit zorgde, ook die van de politie zelf, was precies de plek die de jongen had uitgekozen om niet gevonden te worden.

via Daily Mail

Advertisement

Joshua Dobson, 18 jaar, woont in Spotland, Rochdale, en maakte zich schuldig aan het stelen van een Mitsubishi ASX en £30 aan brandstof bij een tankstation. Zo brak de politie van Greater Manchester Rochdale zijn huis binnen, maar er was geen spoor van de jongeman. Niets wees erop dat Joshua in huis was, totdat de agenten zich een bizar feit realiseerden: een enorm knuffeldier in de vorm van een beer, in een hoek, leek te ademen. Hoe kan een knuffeldier ademhalen?

Dat kan niet en hij was dan ook niet degene die zich zelfstandig kon voortbewegen. Joshua zelf zat erin, die had bedacht om de achterkant van het knuffeldier van ongeveer 1,5 meter lang open te scheuren en erin te gaan zitten om zich te verstoppen, om aan de onvermijdelijke arrestatie te ontsnappen.

Advertisement

Op zijn zachtst gezegd een briljant idee, maar dat, een stap verwijderd van het succes, jammerlijk is mislukt, zoals GMP Rochdale in een bericht aankondigde: "Joshua Dobson werd door ons gezocht nadat hij diezelfde dag een auto had gestolen en niet voor de brandstof had betaald. De weggelopen bestuurder werd gevonden door de politie die zich verstopte in een gigantische teddybeer. Hij zit nu opgesloten achter de tralies nadat hij is veroordeeld voor het stelen van een motorvoertuig, rijverbod en het zonder betaling verlaten van een tankstation."De politie besloot echter met een wens voor de ingenieuze jongeman: "We hopen dat de tijd die hij in de gevangenis zal doorbrengen draaglijk zal zijn”.

Een merkwaardig verhaal: deze jonge man heeft ongetwijfeld een grappig moment gegeven aan de agenten, behalve zijn wandaden, en ook aan ons allemaal.

Advertisement