Slapen zonder pyjama helpt je beter uit te rusten en af ​​te vallen: de wetenschap legt het uit

Janine image
door Janine

09 December 2022

Slapen zonder pyjama helpt je beter uit te rusten en af ​​te vallen: de wetenschap legt het uit
Advertisement

Slaap is een van de belangrijkste aspecten van het leven, omdat goed slapen ons in staat stelt de dag beter aan te gaan. Een uitgerust persoon heeft meer energie, dit stelt hem in staat om op een proactieve manier alle obstakels onder ogen te zien en te overwinnen die het lot hem oplegt.

Maar als de temperatuur stijgt, vooral in de zomer, wordt slapen moeilijker. De warmte zorgt er niet alleen voor dat we vaak wakker worden, maar heeft ook een negatief effect, zoals slaapexpert Sammy Magro uitlegt, op de aanmaak van melatonine, dat dient om de nachtrust te bevorderen.

via WebMD

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Voor dit alles is echter een oplossing gevonden. Om makkelijker in slaap te vallen en, ook om af te vallen, moet je zonder pyjama slapen. De warmte verhindert de aanmaak van melatonine en daardoor worden slaap en rust zwaar aangetast. Zonder kleding naar bed gaan verlaagt dus je lichaamstemperatuur, helpt je eerder in slaap te vallen en de hele nacht te rusten.

Uit onderzoek van het Amerikaanse National Institute of Health bleek dat de voordelen daar niet ophielden. In feite helpt naar bed gaan zonder pyjama ook om gewicht te verliezen, omdat ons lichaam, om een ​​constante temperatuur te behouden, een stof moet produceren die overtollige calorieën verbrandt om warmte te genereren. Op deze manier verliezen we gewicht zonder het zelfs maar te beseffen. De verlaging van de lichaamstemperatuur zorgt er ook voor dat je dieper slaapt en dus de volgende dag uitgerust en energiek wakker wordt.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Slapen zonder pyjama lijkt alleen maar positieve kanten te hebben. Naast afvallen en beter slapen, verhoogt dit namelijk ook de cognitieve prestaties en is er een substantiële vermindering van mentale vermoeidheid. De voordelen van deze praktijk hebben niet alleen betrekking op fysiek welzijn, maar ook op psychologisch welzijn. Door zonder kleren naar bed te gaan, vergroot je je zelfrespect en krijg je meer zelfvertrouwen.

Misschien gaan er vanaf nu meer mensen slapen zonder nachtkleding.

Advertisement