"Ik ging het huis uit nadat mijn moeder mijn concertkaartjes had verkocht: heb ik overdreven?"

Janine image
door Janine

01 September 2022

"Ik ging het huis uit nadat mijn moeder mijn concertkaartjes had verkocht: heb ik overdreven?"
Advertisement

Relaties tussen ouders en kinderen zijn niet altijd eenvoudig, vooral niet wanneer de puberteit het overneemt: in deze delicate periode heeft men de neiging om zijn persoonlijkheid te verkennen, afstand te nemen van het gezin om een ​​identiteit te creëren in de externe omgeving en ervaart een soort van rebellie die typisch is voor deze leeftijd. Het is dan ook niet ongebruikelijk dat de meningsverschillen tussen volwassenen en kinderen juist op dit punt de overhand nemen, wat leidt tot kleine of grote botsingen waarin partijen elkaar op geen enkele manier kunnen begrijpen. In dit artikel hebben we het over de episode die werd gemeld door een jong meisje op het Reddit-platform, waar ze haar reactie vertelde na een gebaar van haar moeder.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De auteur van de post, een 17-jarig meisje, begon uit te leggen wat er gebeurd is door te zeggen dat ze een grote fan is van de muziekgroep My Chemical Romance, waar ze al sinds haar 7e jaar met grote passie naar luistert. "Ze spelen over een week in mijn stad en ik had twee kaartjes gekocht, een voor mij en een voor mijn vriend. Dit concert was heel belangrijk voor mij, ook omdat het al twee keer was uitgesteld", schreef de tiener.

Wat is er dan gebeurd? "Mijn jongere broer, Jack, heeft een probleem waardoor hij speciale schoenen draagt, vrij volumineus. Het enige model dat hij leuk vindt, is vrij duur. Mijn moeder kocht kaartjes voor het concert van Ed Sheeran en is net terug van vakantie, dus ze heeft niet veel geld. Daarom zei ze dat ze de kaartjes ging verkopen, en ik dacht dat ze die van haar bedoelde.”

Dat was echter niet zo en het is de reden dat het meisje zich tot de community wendde om gebruikers om een ​​mening te vragen over wat er daarna gebeurde.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

"Ik had het helemaal mis: ze heeft de mijne verkocht voor ongeveer het dubbele van de prijs die ik ervoor had betaald. Ik kan geen andere meer kopen omdat ze voor die datum uitverkocht zijn, en ik weet niet wanneer en of ik die kans ooit nog krijg, dus ik ben woedend."

Het meisje werd echter niet alleen boos, maar besloot resoluut en kordaat te handelen: "Ik heb gisteravond mijn koffers gepakt en ben bij mijn vriend gaan logeren, wiens ouders het met mij eens zijn. Mijn moeder vindt dat ik buitengewoon onredelijk was om te vertrekken, dat ik overdreven reageer. Ze zei dat ik haar als een slechte moeder doe lijken en ze heeft zelfs mijn oudere zus zover gekregen om te bellen en me verwijten te maken aan de telefoon."

Op dat punt begon de 17-jarige haar beslissing te heroverwegen en vroeg ze zich af of haar gedrag echt buitensporig was, dus vroeg ze gebruikers: "Nu begin ik me de verkeerde te voelen, ook al dacht ik eerst dat ik gelijk had. Deed ik er verkeerd aan? Ik voeg eraan toe dat ik de kaartjes heb gekocht met mijn eigen geld, dat ik verdiende omdat ik een baantje heb en niet afhankelijk ben van mijn moeder."

Aan welke kant sta jij?

Advertisement