Haar moeder vraagt ​​haar om gastvrijheid, zij legt dezelfde regels op die ze als tiener moest accepteren

Janine image
door Janine

16 Oktober 2022

Haar moeder vraagt ​​haar om gastvrijheid, zij legt dezelfde regels op die ze als tiener moest accepteren
Advertisement

De periode van de pubertijd is vaak die waarin onenigheid tussen ouders en kinderen aan de oppervlakte komen: een fase waarin jongeren hun eigen identiteit buiten het gezin verkennen, op zoek gaan naar zichzelf en geen regels accepteren. Ouders van hun kant hebben te maken met de ongehoorzaamheid en gedragsverandering van hun kinderen en proberen zo goed mogelijk met de situatie om te gaan. Soms worden er echter verkeerde keuzes gemaakt en is het, eenmaal volwassen, moeilijk om te vergeten wat er is gebeurd. Een gebruiker deelde haar verhaal, de moeizame relatie met haar moeder en het moment van de confrontatie toen ze eenmaal volwassen was op het Reddit-platform.

via Reddit

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De auteur van de post legde uit dat ze nooit een goede relatie had met haar moeder, die haar echter op een bepaald moment in haar leven zou hebben gevraagd om verwelkomd te worden. "Ik begrijp niet waarom mijn moeder dacht dat ik de dochter was om naar toe te gaan. We kunnen niet met elkaar overweg. Ik ging bij mijn vader wonen toen ik 16 was, omdat ze me niet kon uitstaan. Ik weet zeker dat mijn oudere broer, haar favoriete zoon, een lege slaapkamer heeft waar hij haar in zou kunnen plaatsen. De situatie van mijn moeder is volledig haar eigen schuld, wat het des te vervelender maakt.”

Een nogal gecompliceerde situatie, het resultaat van verkeerde werkkeuzes, maar de hoofdpersoon van dit verhaal kan niet begrijpen waarom haar moeder zich tot haar wendde: "Nadat ze me had genegeerd als meisje, had ze de moed om me te vragen bij mij te komen wonen. Ik woon hier met mijn man en we hebben 2 slaapkamers. Maar die logeerkamer is zijn kantoor, de kelder is mijn atelier, en de bank voor de open haard is voor onze lieve katten. Er is nergens plaats voor mijn moeder in dit huis."

De vrouw vond echter dat het tijd was om haar moeder na zoveel jaren met hetzelfde geld terug te betalen: strikte regels vaststellen die ze had moeten respecteren om de gastvrijheid te garanderen.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

“Ik wist dat ik zo'n kans niet meer zou krijgen, dus ik vertelde haar dat ze bij ons kon wonen, alleen als ze besloot de huisregels te volgen: elk elektronisch object zou om 18.00 uur moeten worden uitgeschakeld. Als ze niet gehoorzaamde, zou ik het afpakken en verkopen. Bedtijd was vastgesteld op 19.30 uur, als ze daarna opbleef, zou ik al haar kleren voor de week wegnemen. Ze mocht slechts vijf minuten douchen, eens in de drie dagen. Alle klusjes moesten worden gedaan op het moment dat ze 's ochtends wakker werd. Als ik uit bed zou komen zonder dat ze ze had voltooid, zou ze die dag geen maaltijden krijgen. Ze zou voor één maaltijd per dag moeten zorgen, door mij gekozen, en als ik het niet lekker had gevonden, had ze niet mee mogen eten: ze zou de goedkoopste diepvriesmaaltijd moeten eten. Ik zou al haar post, berichten en e-mails lezen. Haar auto zou mijn persoonlijke reisauto zijn en ze zou me overal naartoe brengen. Ze zou sowieso voor de benzine moeten betalen.”

Aan deze lijst voegde de vrouw nog een punt toe, “tenslotte: ik zou op enig moment mijn broer kunnen bellen om haar op te halen bij een nabijgelegen benzinestation. Ze beschuldigde me ervan slecht te zijn", dat het geen acceptabele voorwaarden waren, maar het zijn dezelfde omstandigheden die ik jarenlang heb meegemaakt tijdens mijn jeugd, totdat ik bij mijn vader introk."

Na deze episode gaf de moeder de gastvrijheid op, op zoek naar alternatieve oplossingen. Wat vind je van dit verhaal? Heeft de vrouw er goed aan gedaan om "wraak te nemen" of had ze meer medeleven moeten hebben met haar moeder?

Advertisement