Hij koopt een magazijn op een veiling voor minder dan €500: binnen vindt hij 7 miljoen, maar besluit het terug te geven

Janine image
door Janine

06 September 2022

Hij koopt een magazijn op een veiling voor minder dan €500: binnen vindt hij 7 miljoen, maar besluit het terug te geven
Advertisement

Wakker worden en ontdekken dat je miljonair bent, overkomt niet iedereen. Ieder van ons heeft zich minstens één keer in zijn leven voorgesteld om rijk te worden, maar het was slechts een vluchtige fantasie die een paar seconden duurde. Een anonieme man daarentegen kocht een pakhuis op een veiling en vond daarbinnen een berg geld, zo veel dat hij er rijk van werd. Jammer echter dat de droom ook voor hem maar heel kort duurde.

Het verhaal werd bekend gemaakt door Dan Dotson, op zijn sociale netwerken. De presentator van het televisieprogramma, waarin panden op een veiling worden gekocht, hoorde tijdens een liefdadigheidsevenement tot in de kleinste details over deze gebeurtenis. Het incident leek hem zo ongelooflijk dat hij het wel moest vertellen.

via Mirror

Advertisement

De man had besloten mee te doen aan een veiling om een ​​magazijn te kopen. Uiteindelijk lukte het hem zonder al te veel moeite het te krijgen, voor zo'n 460 euro. Een werkelijk verwaarloosbaar bedrag, vergeleken met wat het lot voor hem zou hebben gereserveerd. Toen hij naar het gebouw ging om het te inspecteren en meer te weten te komen over de interne omstandigheden, zag hij een openstaande kluis. De man, gedreven door nieuwsgierigheid, kon niet anders dan dichterbij komen en de inhoud ervan ontdekken. In die kluis zat zo'n 7 miljoen euro.

Geconfronteerd met zo’n ontdekking, kun je alleen maar gelukkig zijn. De vreugde van de man duurde echter niet lang, want in korte tijd werd hij gecontacteerd door de advocaten van de vorige eigenaren, voor de teruggave van het geld. Gelukkig heeft het lot hem echter niet helemaal de rug toegekeerd. In ruil voor de teruggave van het bedrag kreeg hij ongeveer een miljoen euro. Soms loont eerlijkheid, zoals in dit geval. De man koos ervoor, in plaats van de vondst op te eisen, het geld terug te geven aan de eigenaren. Deze laatste waardeerde het gebaar en besloot hem te belonen.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Dan wilde dit verhaal vertellen, omdat hij niet begrijpt hoe het mogelijk is om zo'n bedrag in een verlaten pakhuis te vergeten.

Geluk is als een rad van fortuin, maar het kijkt meestal niemand in het gezicht. Deze man werd misleid door het lot. Even was hij meervoudig miljonair, het volgende moment ontdekte hij dat hij dat niet meer was. Hij mag echter niet klagen, want het ontvangen bedrag zal hem echter in staat stellen om adequaat te leven. Zou je op dezelfde manier hebben gehandeld?

Advertisement