Hij vindt $500 in de gleuf van de geldautomaat en geeft het terug: het was het spaargeld van een 92-jarige vrouw

Janine image
door Janine

09 September 2022

Hij vindt $500 in de gleuf van de geldautomaat en geeft het terug: het was het spaargeld van een 92-jarige vrouw
Advertisement

Als je geld op straat vindt, zijn er twee mogelijkheden: je houdt het voor jezelf of je probeert op welke manier dan ook de eigenaar op te sporen. Als het eerste alternatief de zakken van de gelukkige zou vullen, zou het tweede zijn innerlijke nobelheid vergroten. Sommigen zouden veel nadenken over welk alternatief te kiezen. In plaats daarvan dacht Bobby Puryear niet lang na en ging op zoek naar de persoon die het geld had verloren.

De man ging op een dag naar de geldautomaat om geld op te nemen, maar hij realiseerde zich dat het bedrag dat in de gleuf werd gevonden groter was dan het gevraagde bedrag. Op dat moment begreep hij meteen wat er was gebeurd. Iemand die vóór hem geld had opgenomen, was vergeten de bankbiljetten mee te nemen. Hoewel het een groot bedrag was, namelijk 500 dollar (€504), waar hij blij mee zou zijn geweest, besloot hij te onderzoeken wie het daar was vergeten.

via Atmdepot

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

De man ging de bank binnen en legde de medewerker uit wat er was gebeurd. Die laatste ging meteen op zoek naar de eigenaar, mede dankzij de camera's. De volgende dag nam de bank contact op met Bobby en vertelde hem dat ze de naam hadden getraceerd van de persoon die voor hem de geldautomaat had gebruikt. Op dat moment verspilde hij geen tijd meer en stapte in de auto om het geld terug te geven.

Aangekomen op zijn bestemming stond hij tegenover een 92-jarige vrouw, Edith genaamd, die hem vertelde dat ze dat geld nodig had om de huur van $480 (€ 484) te betalen. De vrouw was dolblij dat ze haar geld terug had en als beloning voor Bobby's vriendelijkheid bood ze hem de laatste $20 aan. De man weigerde natuurlijk, hij wilde namelijk nog iets voor haar doen.

Advertisement

My new teeth

Pubblicato da Bobby Puryear su Giovedì 6 agosto 2015

Volgens Bobby is leven van $20 onmogelijk, dus besloot hij geld te doneren aan de vrouw. De volgende dag belde hij de bank en vroeg om $200 (€201) over te schrijven naar Edith's rekening. Ook een vriend van de man die wilde bijdragen, heeft besloten hetzelfde te doen. Een daad van vriendelijkheid moet vaak worden nagevolgd en dwingt anderen ook tot solidariteit. Sommige medewerkers van de bank hebben er namelijk voor gekozen om een ​​collecte te houden en het hele bedrag aan de oudere vrouw te schenken.

Vanaf die dag vond Edith niet alleen een vriend, maar ook een referentiepunt, omdat Bobby haar niet alleen uitnodigde bij hem thuis op Thanksgiving, maar haar ook liet zien dat hij er altijd voor haar zou zijn. Een klein gebaar kan iemands leven veranderen.

Advertisement