"Ik ontdekte dat de jongen met wie ik al 6 jaar een relatie heb in werkelijkheid mijn broer is: ik weet niet wat ik moet doen"

Janine image
door Janine

28 September 2022

"Ik ontdekte dat de jongen met wie ik al 6 jaar een relatie heb in werkelijkheid mijn broer is: ik weet niet wat ik moet doen"
Advertisement

Het leven is onvoorspelbaar en kan onverwachte wendingen nemen, maar soms dreigt het echt te overdrijven: stel je voor dat je verliefd wordt op iemand, jarenlang samen met hem bent en dan, door puur toeval, ontdekt dat je familie bent. Niet zomaar leden van dezelfde familie, misschien ver weg, maar broer en zus, kinderen van dezelfde ouders. Zonder twijfel een traumatische en schijnbaar ongelooflijke ervaring, maar het is wat een jonge vrouw beleefde die de Reddit-gemeenschap over de absurde ontdekking vertelde.

via Reddit

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

"Ik ben 30 en mijn broer is 32", begon de gebruiker. "Ik zal hem mijn vriend noemen terwijl ik dit bericht schrijf. Dit heeft een raar effect op mij. Ik ben als kind geadopteerd, maar wist er pas vanaf het lyceum van. Ik voelde me niet verraden, en het maakte me ook niet veel uit: ik hou van mijn vader en moeder en zij houden van mij, het kon me niet schelen dat ze niet mijn echte ouders waren."

Later maakte de vrouw kennis met degene die al snel haar vriend werd, met wie ze gemeen had dat ze allebei geadopteerd waren. Een merkwaardig toeval, dat hielp om hen nog meer te verenigen. "Mijn vriend is ook geadopteerd en toen we elkaar ontmoetten, was dat een van de redenen waarom we een band kregen. We kwamen er allebei pas op het lyceum achter dat we geadopteerd waren en we hadden allebei het geluk dat we fijne gezinnen hadden gevonden. We zijn niet van het ene huis naar het andere gegaan.”

De twee bouwden meteen een uitstekende relatie op, schreef de auteur van de post, ze begrepen elkaar en voelden een soort directe vertrouwdheid.

"Nu weet ik dat ik me vertrouwd voelde omdat hij mijn broer is. Niet mijn stiefbroer. Hij is echt mijn broer. We hebben alles gedaan wat een stel dat zes jaar samen is kon doen. We zeiden dat we van elkaar hielden, we vierden jubilea, we hebben elkaars familie leren kennen. Ik ben gewoon blij dat we het er allebei vanaf het begin over eens waren dat we geen kinderen wilden, dus dat is nooit gebeurd."

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Hoe ontdekten de twee hun biologische link? Het nieuws kwam op een totaal onverwachte manier, aan de basis was er geen enkel vermoeden. "Ik kwam erachter toen we de DNA-test deden om te weten wie onze voorouders waren en wie we precies zijn. Ik bestelde er twee voor ons, we voerden ze uit en verstuurden ze. Het duurde ongeveer een maand voordat de resultaten arriveerden en ik was enthousiast om ze te zien, maar voordat ik het zelfs maar kon doen, zag ik al dat we broer en zus waren. Ik was op zijn zachtst gezegd geschokt.”

De vrouw heeft het haar vriend nog niet uitgelegd wat er is gebeurd, in de hoop dat het een vergissing was, "maar nu begin ik dingen te begrijpen. Er is ons altijd verteld dat we veel op elkaar lijken, en voor de test moesten we er altijd om lachen. Ik heb de hele ochtend naar foto's van ons samen zitten kijken en realiseerde me dat we echt op elkaar lijken. Ik ben bang en weet niet wat ik moet doen. Ik hou nog steeds van mijn vriend/broer, we hebben een huis samen en een comfortabel leven. Ik hoop dat deze test verkeerd is en binnenkort doen we een echte test, maar ik ben in paniek. Ik zie hem nog steeds als de liefde van mijn leven."

Wat zou jij doen als je jezelf in haar plaats zou bevinden en zo'n waarheid zou ontdekken?

Advertisement