x
"Ik wil metselaar worden": dit meisje…
Urban explorers vinden een ondergrondse bunker vol met kostbare oldtimers

"Ik wil metselaar worden": dit meisje gaf haar modellencarrière op om op de bouwplaats te werken

10 September 2022 • Door Janine
5.831
Advertisement

Van jongs af aan wil iedereen zijn droombaan hebben. Zoals we echter weten, kent de verbeeldingskracht van kinderen geen grenzen en het kan gebeuren dat ze op een dag zeer extravagante, zo niet bijna onmogelijke taken willen uitvoeren. Desondanks zijn er mensen die deze weg blijven volgen totdat ze hun doel hebben bereikt.

Het lijkt er vaak op dat vrouwen bepaalde banen, die als mannelijk worden beschouwd, niet kunnen uitoefenen. Maar dit zijn slechts stereotypen die moeten worden overwonnen. Francesca Hawley daarentegen koos ervoor om hier niet naar te luisteren en besloot de carrière van haar vader te volgen.


Francesca is een 18-jarig meisje en ze weet heel goed wat ze wil doen in haar leven. Toen haar familie haar vroeg wat voor werk ze wilde gaan doen, dacht ze er geen seconde over na en antwoordde: metselaar. Al op jonge leeftijd droomde ze ervan in de voetsporen te treden van haar vader Richard, "Ik wilde altijd zijn zoals hij".

Laatstgenoemde heeft een bouwbedrijf en vaak ging het meisje met hem mee. De eerste keer dat ze voet op een bouwplaats zette, was ze zo betoverd door die wereld dat ze een carrière als model opgaf om een ​​integraal onderdeel te worden van het team van werknemers van haar vader.

De passie van het meisje voor de bouw ontstond toen ze, nog een kind, Richard hielp om bouwwerken op hun land te bouwen. "Toen ontdekte ik mijn liefde voor de bouwsector." Hun relatie op het werk is zeer professioneel. Bovendien kun je door hetzelfde werk als ouder te doen, advies vragen en krijgen, maar vooral "praten over dingen die ik overdag niet begreep, en hij staat altijd klaar om me te laten zien hoe ik mijn taken correct moet uitvoeren".

Advertisement

Werken op een bouwplaats betekent voor haar geen opgave, integendeel, het is een overwinning. Ze heeft haar doel bereikt. Maar als ze anderen over haar werk vertelt, geloven ze haar niet. "Ze zijn sprakeloos, ze stoppen bij het uiterlijke aspect. Ze kijken me aan en denken dat ik een model of een influencer ben. Ze denken niet dat ik een metselaar kan zijn."

Gebruikers van sociale media waardeerden haar verhaal zo dat ze werd omgedoopt tot "de mooiste metselaar ter wereld".

Francesca heeft haar doel bereikt. Van welke baan droomde jij als kind?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt