“Mijn vriend heeft zijn ex uitgenodigd voor een etentje voor ons eerste jubileum: wat moet ik doen?"

Janine image
door Janine

15 September 2022

“Mijn vriend heeft zijn ex uitgenodigd voor een etentje voor ons eerste jubileum: wat moet ik doen?"
Advertisement

Een van de belangrijkste momenten voor een stel is zonder twijfel dat van het jubileum: een etentje, een dagje uit, maar ook gewoon de dag samen doorbrengen, maakt de gelegenheid nog specialer voor degenen die besluiten het te vieren. Wat je ook kiest om te doen, de noodzaak is om het samen te doen, hij en zij, om hulde te brengen aan het begin van je relatie door exclusieve tijd te delen en wederzijdse aandacht aan elkaar te besteden. Van dezelfde mening lijkt de vriend van dit meisje echter niet te zijn die, ongelovig over wat er gebeurde, de episode op Mumsnet vertelde.

via Mumsnet

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

"Ik weet niet waar ik moet beginnen", schreef de jonge vrouw, "behalve door te zeggen dat ik heel boos ben op mijn vriend omdat hij constant contact heeft gehouden met zijn ex, maar vooral omdat hij haar heeft laten deelnemen aan een moment gewijd ter ere aan onze relatie." De gebruiker legde vervolgens uit dat, toen ze elkaar ontmoetten, haar partner haar onmiddellijk vertelde dat hij op uitstekende voet bleef met zijn ex-vriendin, met wie hij twee jaar een relatie had gehad. De twee bleven vrienden en dat zou ze moeten accepteren.

"Dat deed ik, want ze is een lief mens. In het begin was ze altijd bij ons, we hebben een grote groep vrienden dus dat maakte niet zoveel uit. Ze werken ook op dezelfde plek en lunchen elke dag samen." Tot nu toe alles ok, tot het moment van het eerste jubileum van het nieuwe paar.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

"Op ons eerste jubileum nam hij haar mee naar ons etentje. Hij praatte de hele tijd met haar en hij had een speciaal gerecht voor de lunch voor me zullen maken, wat hij vergeten was. Toen we in het restaurant waren bestelde hij precies dat gerecht. Ook kocht hij dezelfde dag een nieuwe fietshelm en zei dat zijn ex er dol op zou zijn. Geen kaartjes, lieve berichtjes of wat dan ook voor mij... "Op dat moment kon de auteur van het bericht het niet langer uithouden en besloot te vertrekken, de twee alleen aan tafel achterlatend." Het was teveel voor mij, Ik stond op en ging naar buiten, zij volgden me."

Maar daar houdt het niet op: enige tijd later kreeg de vrouw een huwelijksaanzoek van haar vriend, die haar zou vragen het tussen hen te houden aangezien hij elke keer dat hij een verlovingsring aan een vriendin had gegeven, de relatie uitging. Het is echter onmogelijk dat vrienden de diamant op haar ringvinger niet op zouden merken en de reactie van zijn ex liet niet lang op zich wachten.

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

"Ze liep naar me toe en pakte mijn hand, en merkte dat de ring precies om 'die vinger' zat. Ik zei dat het maar een cadeau was, ze antwoordde 'oh, hij is echt mooi’ maar haar humeur veranderde en ze begon ruzie te maken met iedereen die aanwezig was. Op dat moment vroeg ik mijn vriend om weg te gaan, ze volgde ons, ze wilde met ons meegaan, maar deze keer was ik categorisch en zei nee."

Maar haar vriend maakte het nog erger, die de hoofdpersoon van dit verhaal ertoe bracht zich af te vragen wat beter was om te doen. "We keken naar een documentaire van een band en toen ze een bepaald nummer speelden, zei hij: 'Dit zou mijn ex geweldig vinden!' Ik keek hem ongelovig aan en zei dat hij moest stoppen met steeds over haar te praten, toen ben ik in de logeerkamer gaan slapen, maar ik heb geen oog dicht gedaan. Nu vraag ik mezelf af: wat moet ik doen? Alles vergeten en verder gaan of een stapje terug doen omdat zij voor elkaar gemaakt zijn?"

Welk advies zou je haar geven?

Advertisement