Visser vindt zeer zeldzame blauwe kreeft, maar gooit hem terug in zee: “Ik had er nog nooit een gezien”

Janine image
door Janine

26 September 2022

Visser vindt zeer zeldzame blauwe kreeft, maar gooit hem terug in zee: “Ik had er nog nooit een gezien”
Advertisement

De diepten van de zee zijn als kisten, die hun geheimen beschermen en verbergen. De wateren verbergen talloze wonderen, het lijkt erop dat ze ze allemaal voor zichzelf wil, waardoor de mens ze niet kan vinden en observeren. Van tijd tot tijd besluit ze ze echter te laten zien, en degene die ze ziet, met open mond achterlaat. Waarschijnlijk omdat hij niet dacht dat er zoiets verbazingwekkends kon zijn.

De zee biedt daarom veel verrassingen. Deze visser had het geluk om een ​​werkelijk zeldzame gebeurtenis tegen te komen: hij vond een heel bijzonder schaaldier tussen de vangst.

via Newsweek

Advertisement
maverick_207/TikTok

maverick_207/TikTok

Blake Haass is een 27-jarige visser uit Maine. Het was een ochtend als alle andere. Hij stapte, zoals hij elke dag doet, op zijn vissersboot, ging de Atlantische Oceaan op en wierp zijn net uit. Maar toen hij het ophaalde, gebeurde er iets dat niet vaak gebeurt. Zijn blik was gericht op de container waarin de vangst zat. Het zat vol schelpdieren, maar plotseling zag hij iets ongewoons. Zijn aandacht werd getrokken door een heel bijzondere kreeft: hij was helemaal blauw.

Zodra hij deze bijzondere kreeft zag, aarzelde hij geen moment en wilde hij meteen het evenement getuigen door een video op zijn Tik Tok-profiel te plaatsen.

Advertisement
maverick_207/TikTok

maverick_207/TikTok

"Het gebeurt - zegt Blake - om af en toe een kreeft te zien met een lichtblauwe tint (vooral op de staart of op de klauwen) of misschien met slechts een deel van het schild gekleurd. Het was me nog nooit overkomen om er een te zien die helemaal blauw was, maar het is vooral heel moeilijk om er een te vinden met zo'n heldere kleur. Geen van mijn vissersvrienden heeft er ooit zo een gezien".

maverick_207/TikTok

maverick_207/TikTok

Blake vond dat het schaaldier te zeldzaam was om niet opnieuw in zee te worden gegooid, dus wachtte hij niet langer en bevrijdde het, zodat het in de oceaan kon zwemmen. Het gevoel dat de visser had werd ook bevestigd door de Akron Zoo, in Ohio. In feite hebben geleerden erop gewezen dat er één op elke twee miljoen van dit type kreeft is.

Sommige gebruikers hebben opgemerkt dat hij er goed aan deed om het vrij te laten, maar ze zouden nieuwsgierig zijn geweest naar de kleur van de pulp.

Heeft de visser er volgens jou goed aan gedaan om het dier te bevrijden?

Advertisement