Ze boeken een restaurant, maar ze zeggen niet dat het voor hun bruiloft is: “jullie hadden ons meer in rekening gebracht"

Janine image
door Janine

27 September 2022

Ze boeken een restaurant, maar ze zeggen niet dat het voor hun bruiloft is: “jullie hadden ons meer in rekening gebracht"
Advertisement

Bij het plannen van een bruiloft moet je aan tal van details denken. Een last die twee mensen niet alleen kunnen dragen, er is altijd hulp nodig om alles te kunnen voltooien. Allereerst moet je de plek vinden waar de gebeurtenis zal plaatsvinden, bruidscadeautjes zoeken, beslissen wie de gasten zullen zijn en vele andere dingen. Je wilt dat elk klein detail perfect is. Niets mag aan het toeval worden overgelaten.

Dit alles neemt niet alleen veel tijd in beslag, maar is ook financieel een flinke aderlating. Het Italiaanse stel waarover we je gaan vertellen, heeft echter een truc gevonden om minder te kunnen betalen voor het restaurant. Laten we eens kijken hoe ze dat deden.

via Repubblica

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Vanuit economisch oogpunt is een van de duurste aspecten van een bruiloft de lunch of het diner. Een pasgetrouwd stel koos ervoor om dit obstakel te omzeilen door een restaurant te reserveren zonder de reden op te geven. De twee belden dan ook met de vraag of ze een tafel voor twintig personen konden reserveren. Allemaal zonder te zeggen dat het een bruiloft was.

Op de trouwdag liep alles op rolletjes. Na de kerkdienst gingen de gasten naar het restaurant, maar de eigenaar zag een groep mensen die elegant gekleed was. Op dat moment benaderde hij het paar en zei dat ze hem hadden moeten vertellen dat het een bruiloft was. Het stel reageerde daarop meteen: “dan zouden jullie de prijs hebben verhoogd".

De bruidegom vertelde vervolgens de reden achter de keuze om de bruiloft niet te vermelden op het moment van reservering. Elke keer dat een restaurant werd gebeld en ze het woord “bruiloft” zeiden, ging de prijs omhoog. "Daarom besloot ik te reserveren zonder te zeggen dat we die dag zouden gaan trouwen".

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Na de woorden van de man te hebben gehoord, kwamen veel restauranthouders tussenbeide om deze kostenstijging te verklaren. Het eerste aspect is dat je een hele zaal moet reserveren voor het bruidspaar en hun gasten, omdat de andere klanten van het restaurant anders zouden kunnen klagen over het overmatige lawaai. Daarnaast moet er ook een speciaal menu worden gemaakt, omdat het gebruik van het à la carte menu de keuken in de problemen zou hebben gebracht en het moeilijk zou zijn om aan de verzoeken te voldoen.

Dit stel keek echter naar hun budget en besloot niet aan te geven dat de lunch voor een bruiloft was. Vind je dat ze er goed aan hebben gedaan?

Advertisement