Hij ontvangt 250 duizend dollar van Google: hij probeert op alle mogelijke manieren om het terug te geven, maar het lukt niet

Janine image
door Janine

02 Oktober 2022

Hij ontvangt 250 duizend dollar van Google: hij probeert op alle mogelijke manieren om het terug te geven, maar het lukt niet
Advertisement

Iedereen hoopt op een dag wakker te worden, de pagina van zijn betaalrekening te openen en met grote verbazing te merken dat het saldo enorm is gestegen. Mocht zoiets gebeuren, begin je meteen te fantaseren over hoe je dat geld zou willen besteden, misschien op vakantie gaan naar een plek waar je al een tijdje van droomt of feestvieren, gaan dineren in een gerenommeerd restaurant. Helaas gebeuren dergelijke gebeurtenissen echter nooit, nou ja, bijna nooit...

In feite merkte de man over wie we je gaan vertellen, toevallig en met extreme verbazing, dat zijn banksaldo veel hoger was dan hij zich herinnerde. Hoe was dit mogelijk?

via Entrepreneur

Advertisement
The Pancake of Heaven!/Wikimedia Commons

The Pancake of Heaven!/Wikimedia Commons

De man in kwestie is Sam Curry, een computeringenieur en expert op het gebied van cyberbeveiliging. Plotseling, toen hij zijn bankrekening controleerde, merkte hij dat hij een zeer hoge overschrijving had ontvangen. Maar wat hem het meest verbaasde was de naam van de afzender, het was namelijk de reus van het web: Google.

Het indrukwekkende bedrijf Mountain View had maar liefst 250 duizend dollar (oftewel zo'n 260 duizend euro) op zijn rekening gestort. Sam begon op dat moment na te denken of hij ooit met Google had samengewerkt, maar hij was er zeker van: tussen hem en de Californische reus was nooit contact geweest. In feite begreep hij niet hoe iets dergelijks mogelijk was.

Advertisement
samwcyo/Instagram

samwcyo/Instagram

Op dat moment begon Sam te twijfelen: het bedrag teruggeven of voor zichzelf houden en doen alsof het nooit was gebeurd? De eerlijke keuze zou zijn geweest om het geld terug te geven. Dit was in feite de optie die de man koos. Hij probeerde meteen contact op te nemen met het bedrijf, maar dat was niet gemakkelijk, en toen hij er wel in slaagde, kreeg hij geen antwoord. Het leek erop dat de internetgigant niet geïnteresseerd was in dat bedrag.

Deze gebeurtenis kreeg zoveel media-aandacht dat het Google ertoe bracht een verklaring af te geven, waarin het beweerde dat het zou proberen contact op te nemen met de man: "Ons team heeft onlangs een betaling gedaan aan een verkeerde begunstigde vanwege een menselijke fout. We waarderen het feit dat het ons snel werd gecommuniceerd door de betrokkene en we werken eraan om het te corrigeren”.

Sam hoopte misschien dat deze goede daad hem zou belonen. We weten niet of Google heeft besloten hem te bedanken door hem een ​​deel van de som te geven, maar deze handelwijze verdient zeker erkenning.

Wat zou jij in zijn plaats hebben gedaan?

Advertisement