Moeder giet het eten rechtstreeks op het tafelkleed zonder borden te gebruiken: "Ik heb vanavond het rommelige diner uitgeprobeerd"

Janine image
door Janine

07 Oktober 2022

Moeder giet het eten rechtstreeks op het tafelkleed zonder borden te gebruiken: "Ik heb vanavond het rommelige diner uitgeprobeerd"
Advertisement

Etenstijd kan erg vermoeiend zijn voor ouders; als je kinderen overtuigen om te stoppen met hun bezigheden om hun handen te wassen en aan tafel te gaan zitten soms gelijk staat aan een marathon, als het gaat om genieten van het avondeten terwijl ze hun bord smakelijk leegeten, wordt het bijna een onmogelijke opgave. Als je een ouder bent, moet je een beetje een artiest worden en zelfs de kleinste creativiteit die we in ons hebben gebruiken, deze voeden en ontwikkelen om ingenieuze manieren te vinden om het leven te vereenvoudigen en het voor kinderen aangenamer te maken. En etenstijd is zeker een van die momenten waarop deze middelen het hardst nodig zijn.

Het kan echter gebeuren dat je met uitvindingen de plank mis slaat, zoals in het geval van deze moeder, die veel kritiek heeft gekregen voor het delen van haar creatieve manier van het serveren van eten.

via The Sun

@brookeabigail0/TikTok

@brookeabigail0/TikTok

Brooke is een Australische moeder van twee kinderen en weet hoe moeilijk het soms kan zijn om de kinderen te laten eten. Op een avond besloot ze de nieuwe trend van het “rommelige diner” uit te proberen, dat erin bestaat geen borden en schalen te gebruiken, maar het eten direct op tafel te gooien. Om dit te doen, legde ze eerst een plastic tafelkleed of tafel om ervoor te zorgen dat alles perfect schoon was. Terwijl haar kinderen haar nieuwsgierig en verbijsterd aankeken, gooide de vrouw een pan spaghetti direct op tafel om, waardoor hun gezichten onmiddellijk oplichtten. Vervolgens goot ze wat bolognesesaus over de spaghetti en liet de opgetogen kinderen poseren voor een foto.

Het diner was die avond volgens de moeder een echt succes: "Het rommelige diner was een overwinning, ze aten meer dan normaal", zei ze aan het einde van de video die op TikTok werd gedeeld.

Advertisement
@brookeabigail/TikTok

@brookeabigail/TikTok

Ondanks enkele enthousiaste opmerkingen - een gebruiker riep uit: "We hebben dit gedaan en noemden het piratenthee, het werkt goed met gefrituurd eten!” - was de algemene stemming waarmee deze video werd ontvangen niet best. In feite zijn veel ouders erg verbijsterd over deze trend. "Ik zou niet kunnen eten als mijn eten op een vuile tafel werd gegooid", merkte iemand op, terwijl anderen er een grapje over probeerden te maken: "Ik stop het meestal in de toiletpot om mijn kinderen te laten vissen, ze zijn er dol op" grapte een andere gebruiker bijvoorbeeld.

Iedereen is vrij om te doen wat hem goeddunkt betreft de opvoeding van kinderen, ook al lijkt het erop dat deze nieuwe trend onvermijdelijk leidt tot twijfels over hygiëne. En als sommigen nog steeds de voorkeur geven aan de traditionele borden en bestek, waarbij het eten al correct is geportioneerd voor alle eters, hebben verschillende mensen deze nieuwe methode inmiddels toegepast op momenten waarop ze de grootste moeite hebben met hun kinderen. Wat vind jij, blijf je verankerd in tradities of probeer je nieuwe dingen uit?

Advertisement