Hij vraagt ​​om opslag, maar de werkgever weigert: "toen ik ontslag nam, boden ze me het dubbele aan"

Janine image
door Janine

11 Oktober 2022

Hij vraagt ​​om opslag, maar de werkgever weigert: "toen ik ontslag nam, boden ze me het dubbele aan"
Advertisement

De werkwereld zou extreem meritocratisch moeten zijn, een plek waar vaardigheden en capaciteiten naar voren komen, maar heel vaak is dit niet het geval. Het kan namelijk gebeuren dat een excellente werknemer jaren en jaren moet werken voordat hij een promotie, salarisverhoging of in ieder geval een bonus krijgt.

Als je een baan hebt, hoop je altijd dat het voldoening gevend is, maar hard werken wordt beloond en stelt je vaak ook in staat om hogerop te komen. Net als deze medewerker die na jaren de functie wist te bemachtigen die hij al langer verdiende. Alles werd door de betrokkene verteld via een bericht op Reddit.

via ApprehensiveDoggo/Reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Deze man werkte meerdere jaren in hetzelfde bedrijf als verkoper. Zijn resultaten zijn altijd uitstekend geweest, het resultaat van zijn grote toewijding aan zijn vak, maar vooral van de aandacht die hij koesterde voor zijn klanten. In drie jaar tijd wist hij een zeer hoog aantal verkopen te realiseren. Desondanks was hij buitengewoon teleurgesteld, omdat deze uitstekende resultaten niet correspondeerden met een adequaat salaris (hij verdiende 55 duizend dollar, oftewel ongeveer 56 duizend euro).

Om deze reden koos hij ervoor om naar zijn meerdere te gaan en om salarisverhoging te vragen. Het antwoord dat hij kreeg, beviel hem echter helemaal niet, omdat hem werd verteld dat hij alleen maar "een goed woordje voor loonsverhoging" kon doen. Nadat de man hem had aangehoord, besloot hij op zoek te gaan naar een ander bedrijf. Talent wordt echter onmiddellijk herkend, daarom bood een nieuw bedrijf hem in korte tijd een werkcontract aan.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Het nieuwe bedrijf zou hem een ​​jaarlijkse vergoeding van ruim 100 duizend dollar (102.000 euro) hebben gegarandeerd. Nu restte alleen nog het overhandigen van de ontslagbrief aan zijn baas. Die laatste had op dat moment - zegt de man - “het lef om de CEO te bellen en in slechts 10 minuten kreeg ik een nieuw contract aangeboden van 70 duizend dollar per jaar, plus een bonus van 30 duizend”.

Hoewel het aanbod verleidelijk was, koos de werknemer ervoor om ervan af te zien. "Ze dachten niet dat ik zou weigeren, maar ik antwoordde dat als ze me vanaf het begin betaalden wat ik waard was, we dat gesprek niet zouden hebben gehad. Ze hadden mijn verzoek om loonsverhoging moeten accepteren toen ik het voorstelde." Na die ontmoeting tekende de man bij het nieuwe bedrijf.

Hoe zou jij gehandeld hebben?

Advertisement