Ze besluiten het geslacht van hun baby te onthullen door een echte waterval te kleuren: het regent kritiek op het web

Janine image
door Janine

04 Oktober 2022

Ze besluiten het geslacht van hun baby te onthullen door een echte waterval te kleuren: het regent kritiek op het web
Advertisement

In het leven van een stel is het verwachten van een kind een spannend moment vol hoop, maar vooral ook van geluk. Enige tijd geleden was het gebruikelijk om meteen aan de specialisten te vragen wat het geslacht van de baby was, maar het is een trend die is gekeerd, omdat men het nu pas vlak voor de bevalling wil weten.

Een van de modes die zich meer en meer verspreidt, is die van de “gender reveal”. Ouders willen het geslacht van het kind niet weten en zorgen ervoor dat maar één dierbare het weet. Deze moet dus een feestje organiseren om de nieuwe ouders en andere familieleden op een opvallende manier te laten weten welke kleur de strik zal worden: roze of blauw. Door de jaren heen zijn dit soort feesten steeds extravaganter geworden, er wordt gezocht naar nieuwe manieren om het geslacht van het kind te laten zien. Eén koppel lijkt echter echt over de schreef te zijn gegaan en heeft veel kritiek gekregen op de manier waarop ze besloten hebben deze onthulling bekend te maken. Laten we eens kijken.

via Success Life Lounge

Advertisement
Thornawake/Reddit

Thornawake/Reddit

Om leven te geven aan deze specifieke “gender reveal” was een Braziliaans stel. Alle familieleden die nieuwsgierig waren of ze een jongen of een meisje verwachten, verzamelden zich bij een waterval, ongeveer 18 meter hoog, niet ver van de gemeente Tangará da Serra.

Mensen wisten waarom ze daar waren, maar ze wisten niet hoe het geslacht van de baby aan hen zou worden gecommuniceerd. Iedereen keek om zich heen toen plotseling het water van de waterval van kleur veranderde, helder elektrisch blauw werd en de lucht blauw begon te worden, dankzij de rookbommen. Het was inmiddels duidelijk: het was een jongetje.

Een keuze die zeker niet milieuvriendelijk is, maar waar alle aanwezigen sprakeloos van werden. Deze laatsten renden, zodra ze de waterval blauw getint zagen, naar de nieuwe ouders om hen te omhelzen en de komst van de baby met hen te vieren. Het evenement was zo mooi dat het stel besloot het te filmen en te delen op sociale media.

Advertisement
Thornawake/Reddit

Thornawake/Reddit

Het enthousiasme van de aanwezigen werd echter niet gedeeld door webgebruikers, die deze beslissing zwaar bekritiseerden, door te stellen dat de natuur niet naar wens kan worden gebruikt. Sommigen beweren dat deze buitensporige keuzes te wijten zijn aan sociale media: “vroeger bakte je een taart om het geslacht bekend te maken met de binnenkant in roze of blauw gekleurd, nu overdrijven mensen steeds meer”.

Wat vind jij?

Advertisement