Hij stuurt haar de rekening voor het etentje nadat de afspraak niet goed verliep: "Als je geen interesse in me hebt, moet je jouw deel betalen”

Janine image
door Janine

17 Oktober 2022

Hij stuurt haar de rekening voor het etentje nadat de afspraak niet goed verliep: "Als je geen interesse in me hebt, moet je jouw deel betalen”
Advertisement

Er is een reeks ongeschreven regels in de wereld van relaties, een echte etiquette voor afspraakjes die ons de juiste manier laat zien om voldoening gevende ontmoetingen te hebben met anderen. En hoewel vrouwen vandaag de dag steeds meer autonoom en onafhankelijk zijn en steeds succesvoller dan mannen, is er nog steeds de gewoonte dat het de man is die de rekeningen betaalt. Er zijn mannen die hun vrouwen nooit in hun bijzijn naar hun portemonnee zouden laten grijpen, zozeer zelfs dat het vaak gebeurt, zodra ze bij de kassa aankomen, dat ze allebei contant geld of een kaart uit hun portemonnee halen en de caissière smeken om het geld van de ander niet te accepteren.

Maar wat als de afspraak misgaat? Hoe moet men zich in deze gevallen gedragen? Een meisje ontdekte met teleurstelling dat niet iedereen zo galant is bij een afwijzing.

via Mirror

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Fiona Hopes was verbaasd toen ze, nadat ze de man met wie ze uitging had verteld dat ze niet in hem geïnteresseerd was, de rekening van het etentje bezorgd kreeg. Het meisje ging uit eten met een jongen met wie ze toegaf dat ze niet meteen een klik had gevoeld en deed dat in de dagen na de ontmoeting beleefd via een bericht aan hem. Hij antwoordde door haar een aanmaning te sturen om hem de 29 pond terug te betalen die hij aan het diner had uitgegeven.

De jonge vrouw toonde de factuur in een video op haar TikTok-kanaal, waarop te zien was hoe de jongen het project de naam “mislukt afspraakje” en de vervaldatum "zo snel mogelijk" had gegeven. Eronder de details van de gemaakte kosten voor eten en drinken. "Hij zei dat hij het niet voor het geld doet, maar uit principe", legde Fiona verbluft uit. "Voor 29 pond? Kom op zeg! Zou je dat echt doen? Ik kan het niet geloven”.

Advertisement
@fifihopes/TikTok

@fifihopes/TikTok

Ongelooflijk genoeg waren veel gebruikers het met de jongen eens, ondanks het feit dat ze duidelijk had gemaakt dat ze meerdere keren had aangeboden haar deel in het restaurant te betalen, maar dat hij dat hardnekkig had geweigerd. Veel mannen waren het inderdaad met de jongen eens en noemden hem een ​​held, terwijl andere gebruikers grappen maakten over het factureren van hun ex voor de verloren tijd die ze met hen hadden doorgebracht. Eén in het bijzonder drong er bij Fiona op aan hetzelfde met hem te doen: "stuur hem een ​​factuur voor je verspilde tijd, inclusief voorbereiding, transport, make-up, kleding, producten om je haar te doen, alles", adviseerde hij.

Wat zeker is, is dat Fiona het geluk had om meteen te beseffen dat ze geen band met deze man voelde: gezien zijn houding was het misschien niet de moeite waard. Wat denk jij?

Advertisement