Bodybuilder bekritiseerd omdat ze te mannelijk is: "Het kan me niet meer schelen wat mensen zeggen"

Janine image
door Janine

25 Oktober 2022

Bodybuilder bekritiseerd omdat ze te mannelijk is: "Het kan me niet meer schelen wat mensen zeggen"
Advertisement

De liefde voor sport is iets dat niet kan worden verklaard, een passie die met de dag meer en meer groeit. Velen hopen dat wat aanvankelijk slechts een hobby is, na verloop van tijd kan worden omgevormd tot hun eigen beroep en uiteindelijk professionals in die sector worden.

Een praktijk die in de loop der jaren steeds meer is gegroeid en veel mensen heeft veroverd, is die van trainen in de sportschool geworden. Een sport die ooit werd geïdentificeerd als puur mannelijk, maar nu zijn horizon heeft verbreed, ook voor vrouwen.

Deze vrouw weet het maar al te goed, die zo gepassioneerd is geraakt door deze sport dat ze begint deel te nemen aan tal van bodybuildingwedstrijden. Jammer echter dat velen haar bekritiseren vanwege haar gespierde lichaamsbouw.

via Latestuk

Adele MacGillivray is 28 jaar oud en is verpleegster van beroep, maar plotseling begon ze te trainen in de gewichtsruimte en ze verliefd werd op deze wereld. Bovendien is het dankzij deze passie dat ze haar man Robbie, een personal trainer, heeft leren kennen.

Haar reis naar de fitnesswereld begon bijna bij toeval, maar toen vond ze het zo leuk dat ze begon mee te doen aan bodybuildingwedstrijden.

Advertisement

Adele is een echte kampioen in haar vakgebied, maar dat weerhoudt veel mensen er niet van om haar te bekritiseren vanwege haar fysieke uiterlijk. De meeste gebruikers reageren onder haar foto's en zeggen dat ze een mannelijke lichaamsbouw heeft, velen identificeren haar als een man omdat ze overdreven gespierd is: "je bent groter dan de gemiddelde man" en "vind je deze look echt aantrekkelijk?".

De vrouw zei dat deze opmerkingen haar aanvankelijk diep raakten en ze eronder leed, vooral omdat ze geen mensen in haar omgeving had die haar begrepen en troostten. De tijd heeft haar echter geholpen om alle kritiek over haar heen te laten glijden en nu maakt het haar niet meer uit wat mensen vinden: "Ik maak me geen zorgen meer over wat anderen denken, ik doe het omdat ik echt van deze sport hou".

Ondanks dat haar wordt verteld dat ze overdreven mannelijk is, denkt Adele dat er geen bewering verder van de waarheid is. "Ik ben heel vrouwelijk. Ik hou van mijn wimpers, mijn extensions en mijn kleurtje. Bovenal ben ik een moeder die wil laten zien dat je om een ​​goede ouder te zijn je passies niet hoeft op te geven."

Wat vind jij?

Advertisement