Deze YouTuber verdient 38 miljoen dollar per jaar: “Ik heb het gevoel dat ik de boel voor de gek hou"

Janine image
door Janine

25 Oktober 2022

Deze YouTuber verdient 38 miljoen dollar per jaar: “Ik heb het gevoel dat ik de boel voor de gek hou"
Advertisement

In de loop der jaren hebben sociale netwerken een steeds dominantere rol in de samenleving gekregen. Dankzij deze nieuwe platforms kan één persoon met miljoenen mensen communiceren, zonder zich te verplaatsen. Zo is er een echte virtuele wereld ontstaan ​​die de verbinding tussen individuen mogelijk maakt.

Een van de bekendste platforms, waardoor deze fictieve links ontstaan, is YouTube. Een site waar je allerlei soorten video's kunt uploaden en delen. Sommige mensen hebben er zelfs hun werk van weten te maken: YouTubers. Een van hen besloot tijdens een interview zich niet te verbergen en beantwoordde openlijk alle vragen. Hij onthulde namelijk zonder blikken of blozen hoeveel hij verdient en zei dat hij het gevoel had dat hij iedereen voor de gek houdt. Laten we eens kijken waarom.

via Times Now News

Advertisement

I think this picture of me looks good so I'm sharing it with you guys. Likes aren't necessary but they are appreciated.

Pubblicato da Markiplier su Sabato 6 maggio 2017

Zijn naam is Mark Fischbach, van beroep is hij een YouTuber, bekend als Markiplier, en zijn kanaal heeft meer dan 33 miljoen volgers. Tijdens een interview op de podcast van influencer Logan Paul zei hij verbaasd te zijn over zijn enorme verdiensten, die schommelen rond de $38 miljoen per jaar (bijna €39 miljoen). Zozeer zelfs dat hij zei: "Ik heb het gevoel dat ik vals speel".

Een oud gezegde luidt dat als je doet wat je leuk vindt, je geen dag van je leven zult werken. Misschien is dit precies waarom Mark denkt dat hij vals speelt. Zijn wens, sinds hij een kind was, is altijd geweest om video's te maken en anderen aan te moedigen om inhoud te maken. YouTube was gewoon het platform dat hem het dichtst bij zijn droom kon brengen. Daarom begon hij zijn clips hier te uploaden. Dit alles heeft er echter toe geleid dat hij werkelijk onevenredige bedragen heeft verdiend.

"Het lijkt mij oplichterij, omdat ik enorm veel succes en aanzienlijke winsten heb behaald door gewoon te doen wat ik leuk vind."

Advertisement

no, this isn’t yancy

Pubblicato da Markiplier su Giovedì 13 maggio 2021

Dankzij zijn video's slaagde hij erin, zoals hij zelf aangeeft, een huis te betalen en "te doen wat ik wil, wanneer ik wil. Het volgende wat ik zal doen is mensen helpen die het nodig hebben, of proberen mijn vrienden te bevoordelen zodat ze hun weg vinden zoals mij is overkomen".

Is het jou gelukt om van je passie je werk te maken?

Advertisement