Alleenstaande moeder wil dat 6-jarige zoon huishoudelijk werk doet: “Hij moet alles leren”

Janine image
door Janine

22 Oktober 2022

Alleenstaande moeder wil dat 6-jarige zoon huishoudelijk werk doet: “Hij moet alles leren”
Advertisement

De taak van de ouder is erg complex, omdat je altijd heel voorzichtig moet zijn bij elke beslissing die je neemt. De wens van elke vader en moeder is echter zeker dat hun kind goedgemanierd en met respect voor de regels en zijn naaste opgroeit, maar vooral in staat is om de uitdagingen aan te gaan die het leven hem elke dag stelt. Maar al te vaak worden opvoedingskeuzes door anderen negatief beoordeeld.

Zoals deze moeder overkwam die bekritiseerd werd omdat ze haar zoon gelijkheid en respect op een zeer pragmatische en tegelijkertijd eenvoudige manier wilde bijbrengen. Al sinds haar zoon klein was, leerde ze hem huishoudelijk werk te doen.

via nikkolemtv/Facebook

Advertisement

I teach my son to cook & do household chores. Why? Because household work isn't just for women. Because one day he might...

Pubblicato da Nikkole Ledda su Giovedì 6 ottobre 2016

Moeder Nikkole Paulun, uit Michigan, besloot op een dag foto's van haar 6-jarige zoon die huishoudelijk werk doet op haar Facebook-pagina te plaatsen. "Ik leer hem koken, de was doen en de vloer dweilen. Op deze manier laat ik zien dat iedereen kan en moet zorgen voor het huishouden. Op een dag zou hij een alleenstaande man kunnen zijn, hij moet weten hoe hij alles moet doen. Bovenal weten hoe hij voor zichzelf moet zorgen".

Het doel van deze moeder, naast hem gelijkheid te leren, namelijk dat er geen geslacht is dat verantwoordelijk is voor het schoonmaken, wil ze dat haar zoon zelfvoorzienend is. "Alleen door hen deze dingen van jongs af aan te leren, zal je hen in de toekomst in staat stellen goede en hardwerkende mannen te zijn".

Nikkole wilde laten zien dat iedereen elke taak kan doen, maar het is een concept dat kinderen van jongs af aan moet worden geleerd. Alleen op deze manier kunnen de mentale constructies die verband houden met de verdeling van rollen en beroepen naar geslacht worden overwonnen.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

De foto die de vrouw plaatste, kreeg veel reacties. Sommigen hebben deze keuze bekritiseerd door te stellen dat kinderen kind moeten zijn en tijd genoeg zullen hebben om te leren hoe ze het huishouden moeten doen. Anderen waren het echter met haar eens en benadrukten dat het juist is om je kinderen te leren om in huis te helpen: "Het is oké om hem ​​kind te laten zijn, maar je moet hem toch dingen leren die hem in staat zullen stellen de lange weg van het leven aan te gaan".

Vind je het juist om kinderen als volwassenen te behandelen en hen te leren huishoudelijk werk te doen?

Advertisement