Lerares ontslagen wegens plaatsen van “provocerende” foto's op sociale media

Janine

07 Februari 2023

Lerares ontslagen wegens plaatsen van “provocerende” foto's op sociale media
Advertisement

Werk en privé moeten twee gescheiden zaken zijn, die niet met elkaar in aanraking komen. Al je werkproblemen zouden moeten verdwijnen wanneer je het kantoor verlaat, net zoals je leven niet binnen het bedrijf mag worden gebracht. Door sociale media is de grens tussen het privé- en het openbare leven echter steeds vager geworden, zozeer zelfs dat iedereen de privacy van anderen kan controleren, zelfs werkgevers die van hun werknemers. Er zijn veel mensen die bijna elk moment van hun bestaan ​​delen op de pagina's van hun profielen, om het aan iedereen te laten zien.

En juist door deze trend verloor de hoofdpersoon in ons verhaal, een lerares, haar baan. Ze is namelijk ontslagen omdat ze op haar profielen foto's publiceert die als te provocerend worden beschouwd en die volgens haar werkgevers niet verenigbaar zijn met haar beroep.

via The Sun

Advertisement

Yeimmy Ilias Isaza is een lerares uit Barranquilla, in Colombia. Naast dat ze van haar studenten houdt, houdt ze er ook van om foto's te maken en deze op haar sociale pagina's te plaatsen om haar outfits te laten zien. Dit alles heeft ertoe geleid dat ze zeer bekend is geworden en zo veel wordt gevolgd dat ze erin is geslaagd een behoorlijk aantal followers te bereiken, ongeveer 400 duizend. Er lijken velen te zijn die de afbeeldingen waarderen die ze plaatst, ook al lijken haar werkgevers ze niet te waarderen, die ervoor hebben gekozen een harde beslissing tegen haar te nemen.

Haar werkgevers vonden het juist om haar te ontslaan omdat "haar online afbeeldingen niet geschikt zijn voor de rol die ze vervult en niet in overeenstemming zijn met het beleid op de werkplek". Deze gebeurtenis bleef niet onopgemerkt, zozeer zelfs dat haar followers deze beslissing betwistten, maar bovenal kozen ze ervoor om dit delicate moment voor Yeimmy te steunen met ondersteunende berichten.

De meeste gebruikers hebben haar geadviseerd om te blijven doen wat ze doet, omdat ze goed is in haar werk, maar vooral om "geen aandacht te schenken aan degenen die bekritiseren alleen om kritiek te leveren". Hoewel het ontslag altijd moeilijk is om mee om te gaan, vond Yeimmy in korte tijd een nieuwe baan, maar bovenal zorgde dit verhaal ervoor dat ze een groot aantal volgers op sociale netwerken kreeg.

Denk je dat het juist was om haar te ontslaan?

Advertisement