Het model dat te mooi is voor sociale media: "ze proberen me te kleineren vanwege mijn natuurlijke perfectie"

Janine image
door Janine

16 December 2022

Het model dat te mooi is voor sociale media: "ze proberen me te kleineren vanwege mijn natuurlijke perfectie"
Advertisement

Iedereen is weleens een beetje jaloers geweest tegenover een aantrekkelijke vriendin of een fysiek knappe vriend die de aandacht trekt van mannen en vrouwen. En hoe vaak hebben we in plaats daarvan topmodellen, acteurs, atleten en personal trainers benijd vanwege hun slanke en getrainde lichaamsbouw? Hoe vaak hebben we opzij gekeken naar die geluksvogel van een vriend die kan eten en luieren op de bank zoals hij wil zonder een kilo aan te komen?

Wanneer de natuur er de hand in heeft, perfectie schenkt aan enkelen en gebreken aan de meesten, zijn soortgelijke emoties meer dan natuurlijk; het belangrijkste is om je altijd bewust te zijn van wat je voelt en niet overweldigd te raken en in een beledigende houding te vervallen. Degenen die aantrekkelijker zijn dan wij hebben geen schuld, behalve misschien dat ze meer geluk of wilskracht hebben gehad om die fysieke vorm te bereiken waar we alleen maar van durven dromen. Helaas kan niet iedereen het hoofd koel houden in vergelijkbare situaties, zoals in dit verhaal gebeurde.

via Dailymail

Advertisement

Veronika Rajek is een mooi, blond, uitbundig 26-jarig Slowaaks model met een razendsnelle carrière richting de top. Het is onvermijdelijk dat ze af en toe tegenstanders aantrekt, maar al te vaak gebeurt het dat iemand overdrijft. Voor de vrouw, finaliste voor Miss Slowakije in 2016 en model sinds ze heel jong was, zijn onaangename oordelen niets nieuws. Als jong meisje kreeg ze in feite de bijnaam "tafel" of "bureau" of "giraffe” vanwege haar weinig vrouwelijke uiterlijk en haar lengte, terwijl nu haar lichaam eindelijk in al zijn schoonheid is opgebloeid, ze voortdurend berichten ontvangt vol haat op haar social media. "Ze zijn gewoon jaloers op mijn natuurlijk fitte lichaam. Sommige mensen melden zelfs mijn Instagram-account omdat ze beledigd zijn door mijn slanke uiterlijk en hierdoor verlies ik geld en werk”, zei de jonge vrouw, die over zich deed praten met de verklaring “het leven is moeilijk voor mooie mensen."

Advertisement

Veronika heeft de natuurlijkheid van haar schoonheid vaak moeten verdedigen tegen beschuldigingen van onwaarheden en heeft bekend dat ze voortdurend op sociale media wordt gerapporteerd als aanstootgevende inhoud, terwijl ze altijd de regels respecteert en controversiële afbeeldingen vermijdt. Wat haar het meest bedroefd maakt, zijn de opmerkingen van vrouwen die haar ervan beschuldigen vals en bevoorrecht te zijn. In werkelijkheid zou ze willen dat ze haar idee van positiviteit van het lichaam kon delen, zoals zoveel andere vrouwen die niet in vorm zijn en worden geprezen om wat ze doen. "Ik denk dat mensen me willen straffen voor mijn succes, maar alles aan mij is natuurlijk", verdedigt de jonge vrouw zich, die erop wijst dat ze hard heeft moeten werken om haar benijdenswaardige positie te bereiken.

Zelfs schoonheid heeft een keerzijde, zo lijkt het. En misschien moeten we allemaal leren meer na te denken over wat we kunnen doen om te verbeteren, in plaats van kritiek en beledigingen te geven.

Advertisement