Moeder dekt de tafel met aluminiumfolie, gebruikt geen borden en laat de kinderen met hun handen eten: "Vaarwel vaatwasser"

Janine image
door Janine

29 Oktober 2022

Moeder dekt de tafel met aluminiumfolie, gebruikt geen borden en laat de kinderen met hun handen eten: "Vaarwel vaatwasser"
Advertisement

De uitvinding van huishoudelijke apparaten heeft geleid tot een duidelijke vermindering van de tijd die nodig is om het huis schoon te maken en op te ruimen. Een van de meest gebruikte hulpmiddelen is de vaatwasser, je pakt gewoon borden, pannen en bestek, doe ze in de manden, kiest het programma en start het. Over een paar uur zal alles glanzend schoon zijn.

Gezinnen met kinderen worden echter gedwongen om de vaatwasser na elke maaltijd aan te zetten en dit betekent een groot verbruik van elektriciteit en water, wat hun rekeningen aanzienlijk kan beïnvloeden.

Deze moeder vond een alternatieve oplossing om het gebruik van de vaatwasser te vermijden. De tafel te dekken met aluminiumfolie en het diner of de lunch direct op tafel te zetten. Er is maar één regel: alles met je handen eten. Op deze manier hoeft noch servies, noch bestek te worden afgewassen.

via Dailymail

Rebecca Cubberly uit Telford, Shropshire is een 28-jarige vrouw en moeder van Jack (6) en Evie (4). Op een avond koos ze ervoor om haar ingenieuze idee op haar Facebook-pagina te delen om tijd en elektriciteit te besparen. "Elke avond - zoals ze zelf heeft uitgelegd - duurt het ongeveer dertig minuten om de keuken na het eten op te ruimen. Na lang te hebben gekookt moet ik dezelfde tijd besteden aan het afwassen of het inruimen van de vaatwasser".

Juist omdat ze dit alles zat was, had ze op een avond een geniaal idee. Ze dekte de tafel met aluminiumfolie en zette het eten direct op tafel. Alles moest strikt met de handen worden gegeten. Er was geen bestek.

De tafel was beladen met allerlei hapjes. Een diner op basis van tapas met nacho's, chili con carne, komkommers, cherrytomaatjes en uien. "Wij houden van lekker eten en zo wordt eten nog leuker en het opruimen achteraf was fantastisch, ik hoefde alleen maar een snijplank schoon te maken"

Advertisement
Rebecca Cubberly/Facebook

Rebecca Cubberly/Facebook

Na het eten stuurde Rebecca haar man, Karl, om de kleintjes in bad te doen, terwijl zij de tafel afruimde, dat was zo gedaan. Op deze manier kon ze uitrusten, terwijl ze wachtte tot haar kinderen een douche namen.

"We zullen het 100% zeker opnieuw doen, we zullen veel verschillende dingen proberen, zoals pizza of veel andere verschillende soorten voedsel. Ik zal dit soort bereidingen elke keer opnieuw voorstellen als ik geen zin heb de keuken na het eten schoon te maken". Een idee dat echter veel gebruikers niet op prijs hebben gesteld, met het argument dat er dus een overmatige verspilling van aluminiumfolie was.

Is het naar jouw mening een goede methode of is het beter om gewoon de tafel te dekken?

Advertisement