Hij vindt bij toeval een saffier van 834 karaat: "het is de grootste die ik ooit heb ontdekt"

Janine image
door Janine

06 November 2022

Hij vindt bij toeval een saffier van 834 karaat: "het is de grootste die ik ooit heb ontdekt"
Advertisement

Veel kinderen houden ervan om, als ze klein zijn, avonturier te spelen. Hun fantasie transformeert alles om hen heen in een nieuwe wereld, onontgonnen en om ontdekt te worden. Elk klein detail kan de sleutel worden om een ​​nieuw avontuur tot leven te brengen. Een van de meest voorkomende dromen is het vinden van schatkisten of, beter nog, edelstenen, alsof ze piraten zijn. Dit verlangen wordt ook door volwassenen gedeeld, soms zelfs zo, dat sommigen er hun werk van hebben gemaakt.

Deze man geniet van het zoeken naar edelstenen op het land bij zijn huis en deelt de bevindingen op zijn sociale netwerken. Deze keer deed hij echter een buitengewone ontdekking, laten we eens kijken wat het is.

via betteridge_sapphires/TikTok

Advertisement
betteridge_sapphires/TikTok

betteridge_sapphires/TikTok

Zijn naam is Matt Betteridge, op zijn sociale netwerken vooral bekend onder het pseudoniem betteridge_sapphires, en hij woont in Australië, in een zeer vruchtbaar gebied voor ontdekkingen. Hij vindt in die terreinen heel vaak edelstenen en getuigt van dit alles via video's die hij vervolgens deelt met zijn volgers, op TikTok.

Op een avond, terwijl hij in de buurt van zijn huis wandelde, werd zijn aandacht ergens op gevestigd. Hij draaide zich om om beter te kijken en zag dat er iets in de grond glansde. Hij ging meteen naar binnen om zijn mobiele telefoon te pakken. Hij wist dat hij iets ongelooflijks zou vinden en wilde er met een video getuige van doen.

Hij begon in de grond te graven en toen de steen uit de grond kwam, realiseerde Matt zich dat dit een geweldige vondst was. Hij besefte al snel dat het iets kostbaars was. Zodra hij de aarde eromheen verwijderde, manifesteerde zich een prachtige saffier in al zijn schoonheid, naar schatting was het 834 karaat.

 

 

Advertisement
betteridge_sapphires/TikTok

betteridge_sapphires/TikTok

"Het is de grootste die ik ooit heb gevonden, het is erg zwaar, als een stuk lood. Het ziet er bijna uit als een kindervuist." Matt nam de steen mee naar een plaatselijke steenhouwer, die hem uitlegde dat de waarde zeer waarschijnlijk rond de 13 duizend dollar zal zijn (dezelfde waarde ook in euro's). Bovendien stelde hij voor om het te bewerken om verschillende juwelen te kunnen maken, maar Betteridge weigerde omdat hij gelooft dat zijn schoonheid ook in zijn grootte ligt.

Als jij zo'n ontdekking had gedaan, wat zou je dan met deze edelsteen hebben gedaan?

 

Advertisement