Sub vindt een ring ter waarde van $17.000 en geeft deze terug aan de rechtmatige eigenaar

Janine image
door Janine

27 Oktober 2022

Sub vindt een ring ter waarde van $17.000 en geeft deze terug aan de rechtmatige eigenaar
Advertisement

De zeebodem of rivierbeddingen zijn vol mysterie, hun wateren verbergen talloze schatten. De mens heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot het geheimzinnige en dit brengt hem ertoe elke plaats te onderzoeken die geheimen zou kunnen verbergen. Heel vaak kun je bij het nemen van een bad in zee, in een meer of in een rivier kostbare voorwerpen of van grote emotionele waarde verliezen.

Deze man koos ervoor om duiker te worden om de waterwegen te verkennen en op zoek te gaan naar verloren schatten. Dit alles stelde hem in staat een ring van enorme waarde (zowel monetair als emotioneel) te vinden en deze aan de eigenaar terug te geven.

via Webtv

Zijn naam is Mike Pelley, maar hij is bekend onder het pseudoniem Merman Mike (vanwege zijn passie voor duiken). Hij brengt het grootste deel van zijn leven door in het water en verkent de meren en rivieren van Zuid-Californië. Al deze onderzoeken hebben hem ertoe gebracht talloze schatten te ontdekken en te vinden, die hij vervolgens in een kamer van zijn huis bewaart. Allemaal relikwieën die hij zorgvuldig bewaart, in de hoop ze terug te kunnen geven aan hun rechtmatige eigenaar.

Deze keer werd de zoektocht echter niet ingegeven door zijn nieuwsgierigheid, maar door een vraag om hulp. Bill Fitty vroeg Mike om de ring terug te vinden die zijn broer hem had gegeven. De kostbare schat was verloren gegaan in de rivier Sacramento. "Die ring is me veel waard, ik moet hem absoluut vinden. Juist om deze reden heb ik ervoor gekozen om op Merman Mike te vertrouwen, alleen hij kan hem terugvinden".

Hoewel de onderneming helemaal niet gemakkelijk was, besloot Mike het te accepteren. De eerste duik was niet succesvol door de stroming van de rivier, de ring had overal kunnen zijn. Daarom probeerde de duiker, voordat hij zich opnieuw in het water gooide, te begrijpen waar het erfstuk zou kunnen zijn terechtgekomen. Hij nam een ​​steen en gooide die in de rivier om te zien in welke richting het water hem duwde. Zo kon hij erachter komen waar hij moest duiken.

Advertisement

De tweede duik was een succes. Bill zag Mike tevoorschijn komen met de ring in zijn hand. Zijn emotie was enorm, hij besloot hem dan ook $1.500 te schenken, zodat hij een metaaldetector kon kopen voor zijn toekomstige duiken.

Mike geeft er de voorkeur aan om alle items die hij vindt terug te geven, omdat ze van enorme waarde kunnen zijn voor degene die ze verloren heeft.

Denk je dat vrijgevigheid op de lange termijn loont?

Advertisement