Hij vindt een gele steen en realiseert zich dan pas dat het een goudklompje is

Janine image
door Janine

14 Mei 2023

Hij vindt een gele steen en realiseert zich dan pas dat het een goudklompje is
Advertisement

Het cultiveren van iemands passies is een eervolle bezigheid, in feite zijn er velen die, zodra ze een vrije dag hebben, geen tijd verspillen en zich aan hun hobby wijden. Veel mensen houden ervan om in contact te zijn met de natuur, maar op bepaalde plaatsen verbergt de wilde open plek echte schatten. Om deze reden wapenen veel mensen zich met metaaldetectoren en scannen ze zorgvuldig de grond, in de hoop iets onverwachts te vinden.

De hoofdpersoon van het verhaal, dat we zo dadelijk gaan vertellen, is een amateur-goudzoeker die een grote gele steen vond, maar pas later besefte dat het een goudklompje was. Laten we beter kijken wat er is gebeurd.

via Local News 8

Advertisement

We made the front page! 😍 Don’t forget to grab yourself a copy of the Geelong Advertiser for the real story 😁

Pubblicato da Lucky Strike Gold su Martedì 28 marzo 2023

Een amateur-goudjager, die ervoor heeft gekozen anoniem te blijven, haalt telkens wanneer hij de kans krijgt zijn metaaldetector tevoorschijn en gaat op zoek naar verborgen schatten in een gebied dat bekend staat als de "Gouden Driehoek", een gebied dat zich uitstrekt tussen Ballarat, Bendigo en St Arnaud, gelegen in Australië. Plotseling, tijdens het zoeken, begon zijn instrument geluid te maken, dus stopte hij en begon het gebied te verkennen, totdat hij een gigantische gele steen vond. Zodra hij de steen zag, besloot hij ermee naar een gespecialiseerde winkel te gaan. Precies om die reden kwam het in handen van Darren Kamp, de eigenaar van het bedrijf Lucky Strike Gold.

Advertisement

THE LUCKY STRIKE NUGGET Check out this absolutely gobsmacking nugget! Our jaws hit the floor when we first saw it!...

Pubblicato da Lucky Strike Gold su Lunedì 27 marzo 2023

"De man haalde deze steen uit zijn rugzak - legde Darren uit - en terwijl hij hem in mijn hand liet vallen, vroeg hij hoeveel hij waard zou kunnen zijn. Toen ik de grootte van die klomp zag, rolde ik met mijn ogen en opende mijn mond, het was gigantisch. "De grootste die ik ooit heb gezien. Er zijn veel mensen die goud zoeken als hobby, die graag de struiken in gaan om de batterijen op te laden en van de dag te genieten, maar het is onwaarschijnlijk dat ze goud vinden, vooral dit formaat."

An amateur gold digger has found an enormous gold nugget worth 240,000 AUD ($160,000) in Australia.

Pubblicato da KIFI Local News 8 su Martedì 28 marzo 2023

Toen de man de steen vond, was hij erg vies, je kon het goud niet zien, maar toch dacht hij dat het een zeldzame steen was, en in de hoop wat geld te verdienen, bracht hij hem naar Darren om hem te laten taxeren. Nadat hij hem in tweeën had gedeeld en grondig had schoongemaakt, zagen ze dat er overal goud was.

De goudklomp woog 4,6 kilogram en bevatte ongeveer 2,6 kilogram goud. Een ontdekking die de amateurzoeker zo'n 150.000 dollar (ofwel 140.000 euro) opleverde.

Wat vind je hiervan?

Advertisement