Meisje vindt een tand van een megalodon tijdens het zoeken naar schelpen op het strand

Janine image
door Janine

17 Januari 2023

Meisje vindt een tand van een megalodon tijdens het zoeken naar schelpen op het strand
Advertisement

De diepten van de zee zijn vol mysteries omdat het donkerblauw van de golven alles verbergt wat op de zeebodem te vinden is. Omdat de mens niet kon weten wat er in de afgrond leefde, navigeerde hij met zijn verbeelding en probeerde hij zich de verschillende zeedieren voor te stellen, zoals de fantastische dieren beschreven in "Twintigduizend mijlen onder zee" door Jules Verne.

De wetenschappelijke vooruitgang heeft het echter mogelijk gemaakt, op basis van enkele bevindingen, om de kenmerken te reconstrueren van de prachtige wezens die de afgrond bewoonden en nog steeds bewonen. De hoofdrolspeelster in het gepassioneerde verhaal van de zee en haar fauna, terwijl ze over het zand liep op zoek naar fossielen en schelpen, zag de tand van een Megalodon. Laten we eens kijken wat er is gebeurd.

via Npr

Advertisement

Molly Sampson is een 9-jarig meisje met een passie voor zeefossielen en verzamelt al sinds haar kindertijd vissentanden. Haar familie woont in Maryland in de buurt van de Chesapeake Bay. Om deze reden gaat ze, zodra ze de kans krijgt, naar het strand op zoek naar schelpen. Het meisje en haar oudere zus, Natalie, kregen voor Kerstmis geïsoleerde laarzen en een zandzeef.

Ze verspilden die ochtend geen tijd en gingen meteen naar de baai om te zien wat de zee voor hen in petto had. Molly voelde zich meteen aangetrokken tot een fossiel, ze probeerde het meteen te vangen. Nadat ze erin was geslaagd om het te pakken te krijgen, kon ze haar ogen niet geloven, het was een gigantische tand van een mariene dinosaurus, die ongeveer 2,6 miljoen jaar geleden leefde, oftewel een Megalodon, waarvan de geschatte grootte ongeveer 15 meter was.

"Toen ik het zag - vertelt het meisje - dacht ik dat het de grootste tand was die ik ooit had gezien. Ik liep ernaar toe en nadat ik het had gepakt, belde ik mijn vader om het hem te laten zien en ook hij was heel enthousiast met de ontdekking".

Advertisement

"Molly - legt de moeder van het meisje uit - heeft er altijd van gedroomd om zeepaleontoloog te worden, vanaf dat ze klein was, was ze op zoek naar fossielen. Dit heeft echter ook te maken met mijn man, die al onze kinderen meenam om het zand te zeven op zoek naar enkele artefacten. We weten heel goed dat deze ontdekking erg belangrijk is".

De tand werd vervolgens afgeleverd bij het Calvert Marine Museum, maar het meisje heeft de mogelijkheid om het te gaan bekijken wanneer ze maar wil.

Een werkelijk verrassende ontdekking, gedaan door een echte liefhebber.

Advertisement