Deze chirurg maakt mensen langer: "Ik help vooral mannen om weer zelfvertrouwen te krijgen"

Janine image
door Janine

06 November 2022

Deze chirurg maakt mensen langer: "Ik help vooral mannen om weer zelfvertrouwen te krijgen"
Advertisement

Iedereen wordt geboren met een bepaalde lichaamsbouw. Meestal kun je niet anders dan je eigen lichaam accepteren. Velen zouden het echter ten koste van alles willen veranderen. Om deze reden wordt in sommige gevallen getraind, maar wanneer dit niet voldoende is, is een operatie nodig om je lichaamsgrootte te veranderen.

Deze chirurg helpt iedereen die zich niet op zijn gemak voelt met zijn lengte. Iedereen die langer wil worden, wendt zich tot hem om "zijn benen te verlengen”.

via The Daily Star

Advertisement

He was 5’7” and now he’s 5’10” after lengthening his femurs‼️ You may have heard about his experience from a Buzzfeed...

Pubblicato da Height Lengthening su Lunedì 10 ottobre 2022

Zijn naam is Shahab Mahboubian, hij is een 40-jarige chirurg die in zijn privé-praktijk in Burbank, in Californië, al diegenen verwelkomt die hun lichaam niet accepteren en de wereld graag vanuit een ander perspectief willen zien: van bovenaf.

De arts groeide op in Los Angeles en studeerde af met een medische graad aan de Western University of Health Sciences in Pomona, in Californië, om zich te specialiseren in het verlengen van ledematen. Als kind was hij gefascineerd door het menselijk lichaam, hij hield ervan zijn poppen uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten. Om deze reden leek het hem bijna natuurlijk om deze weg in te slaan.

Advertisement

"Ik specialiseerde me in chirurgie voor het verlengen van ledematen, met name omdat ik iets anders wilde doen dan alle anderen. Ik wilde me nog nuttiger voelen en dat deel van de bevolking helpen dat geen toegang had tot bepaalde diensten. Bovenal was het mijn bedoeling om het zelfrespect te herstellen van mensen die het verloren hadden.” De belangrijkste klanten van Shahab zijn dan ook degenen die zich onzeker voelen over hun lengte.

Het idee om langer te zijn fascineert mensen, omdat de manier waarop ze de ruimte innemen ook anders wordt. De operatie is vrij duur, de prijs varieert van $75.000 tot $90.000 (hetzelfde bedrag in euro's), afhankelijk van wat je wilt doen, "maar het kan velen niet schelen hoe duur het is om je goed te voelen over je lichaam".

"Wat ik het leukst vind, is om mijn patiënten gelukkig te zien na de operatie. Ik lijk ze te zien groeien, net als mijn kinderen. Na de operatie zijn sommigen van hen zelfs langer dan ik, waardoor ze boven het nationale gemiddelde komen".

Deze personen, die hun lichaamsbouw niet kunnen veranderen, zoeken hulp middels een operatie. Vind je dat iedereen zichzelf moet kunnen accepteren zoals hij is of is het juist om externe hulp te zoeken om iets aan je uiterlijk te veranderen dat niet wordt gewaardeerd?

Advertisement