x
Op haar 114e realiseert ze haar droom:…
17 beelden die de fascinerende vooruitgang van Korea vertellen Ze hebben negen kinderen en nog een op komst: “We slagen erin te leven van 1500 dollar per maand”

Op haar 114e realiseert ze haar droom: “Eindelijk heb ik mijn eigen huis”

15 November 2022 • Door Janine
3.839
Advertisement

Het bezitten van een huis is een doel dat we allemaal vroeg of laat willen bereiken. Er zijn mensen die er eerder in slagen, anderen later. Wie zich er decennia lang geen zorgen om maakt, om dan ineens de behoefte te voelen zich te vestigen op een plek die alleen van hen is. Hoewel het sociaal-culturele landschap waarin we leven enorm is veranderd, is de droom om eigenaar te worden van het pand waarin we leven onveranderd gebleven, vanwege het culturele erfgoed van de oudere generaties, maar ook vanwege emotionele kwesties waardoor we sterk de behoefte hebben aan stabiliteit en gezinswarmte die een huis op ons overbrengt.

Helaas kunnen we het ons niet allemaal veroorloven om deze droom waar te maken wanneer we dat willen, maar als we niet opgeven en hard blijven werken om ons doel te bereiken, zullen onze inspanningen vroeg of laat zijn vruchten afwerpen. Een voorbeeld hiervan is het verhaal van deze 114-jarige vrouw.


Maria Lopes da Silva is een vrouw die in het noorden van Recife, in Brazilië woont. Eindelijk, op 114-jarige leeftijd, vervulde ze haar droom om haar eigen huis te bezitten, na tientallen jaren hard werken dat haar nog steeds niet de kans had gegeven om er een te kopen. De vrouw, geboren in 1906, kreeg samen met haar dochter Elza Maria het eigendomsbewijs en kon niet anders dan een paar traantjes wegpinken. “Ik heb jarenlang als huishoudster gewerkt, verschillende beroepen gehad en nooit de wens opgegeven om mijn eigen huis te hebben. Ik ben heel blij dat ik nu definitief eigenaresse ben van mijn huis”, zegt de vrouw.

Maria is een van de 740 gezinnen die profiteren van dit initiatief, dat sinds 2013 huisvesting levert aan de bevolking van Recife; elk van hen krijgt alle rechten van eigenaren van onroerend goed waarin de wet voorziet in een complex van 128 appartementen verdeeld over 4 gebouwen.

Maria Lopes, erg blij met haar eigendom van 40 vierkante meter, is een levend voorbeeld van hoe belangrijk het is om nooit op te geven en je dromen te blijven najagen ondanks de moeilijkheden die je onderweg tegenkomt. Als je hard werkt zonder ooit de handdoek in de ring te gooien, zullen onze inspanningen vroeg of laat zijn vruchten afwerpen. Wat maakt het uit of het over 4 dagen of over 40 jaar is? Deze grootmoeder laat ons zien dat de voldoening hoe dan ook immens zal zijn.

Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt