Bij een stel wordt ’s nachts £13.000 pond afgeschreven voor een rekening: “Er moet een fout zijn gemaakt”

Janine

14 November 2022

Bij een stel wordt ’s nachts £13.000 pond afgeschreven voor een rekening: “Er moet een fout zijn gemaakt”
Advertisement

Onder de maandelijkse uitgaven die ons ertoe brengen goed na te denken om rond te kunnen komen, weegt die van de rekeningen voor huishoudelijk gebruik ongetwijfeld zwaar. Dit geldt vooral in de winter, wanneer het aantal uren natuurlijk daglicht afneemt en lage temperaturen ons dwingen ons verbruik te verhogen om onze huizen te verwarmen. Natuurlijk verwachten we ook dat de prijzen stijgen, het is een risico dat hoort bij het leven van de samenleving en we zijn te allen tijde bereid om het onder ogen te zien.

Maar wat gebeurt er als we ineens een rekening van duizenden euro's krijgen voor een gebruik wat doorgaans zeer lage kosten heeft? Onze eerste gedachte zal ongetwijfeld zijn om te gaan zoeken waar de fout zit. Dit is wat er gebeurde met een stel uit Kilmarnock, in Schotland.

via Mirror

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Stewart Neely is altijd zeer attent geweest op zijn rekeningen en heeft altijd de voortgang ervan regelmatig gecontroleerd, vooral wanneer de winter nadert, wanneer het verbruik toeneemt. Stel je de verbazing voor toen hij op een ochtend ontdekte dat hem 's nachts een overdreven hoog bedrag van ongeveer 13.000 pond, gelijk aan bijna 15.000 euro, in rekening was gebracht. Stewart en zijn vrouw dachten onmiddellijk aan een fout bij het registreren van de automatische lezing en namen onmiddellijk contact op met het nieuwe bedrijf, maar ontvingen helaas tijdens het telefonisch gesprek slechts een verzoek om de meting te corrigeren.

Maar het paar liet zich door dat antwoord niet ontmoedigen en besloot de zaak tot op de bodem uit te zoeken, wat ook de belangstelling van de pers wekte. Pas toen zag de situatie een weg naar een oplossing. "Ik kreeg een aardig telefoontje van OVO om te zeggen dat alles in orde was en om te zeggen dat er een tegoed van £150 op onze rekening was bijgeschreven als gebaar van goede wil", zei zijn vrouw Gayle.

Pxhere - not the actual photo

Pxhere - not the actual photo

Er werd namelijk ontdekt dat een medewerker van de leverancier per ongeluk een waarde op de elektriciteitsmeter had ingevoerd in plaats van de gasmeter, waardoor die overdreven hoge rekening ontstond. Gayle denkt dat als de pers niet had ingegrepen, het bedrijf de zaak waarschijnlijk niet had opgelost, althans niet zo snel.

De leverancier waarnaar het echtpaar van Neely was overgestapt, werd in 2009 gelanceerd door een handelaar uit Kilmarnock en levert momenteel stroom aan enkele miljoenen gebruikers, maar heeft niet veel positieve recensies ontvangen, omdat het de op een na slechtste leverancier is voor de kwaliteit van zijn service. Op basis van het verhaal van het echtpaar Neely kunnen we het alleen maar eens zijn met deze beoordeling.

Advertisement