"Mijn vrienden zijn altijd te laat, dus besloot ik ze te misleiden om hun tijd te managen"

Janine image
door Janine

14 December 2022

"Mijn vrienden zijn altijd te laat, dus besloot ik ze te misleiden om hun tijd te managen"
Advertisement

Bij het organiseren van een uitje met meerdere personen is het erg lastig voor iedereen om op hetzelfde moment te arriveren, juist omdat iedereen tijd anders waarneemt. Er zijn er die er altijd in slagen om perfect op tijd te komen, geen minuut ervoor of erna, en er zijn er die daarentegen ruim van tevoren op de aangewezen plaats verschijnen. Ten slotte zijn er mensen die altijd te laat komen, ongeacht hoe laat ze van huis vertrekken, ze zullen altijd lang na de afgesproken tijd aankomen. Veel mensen kunnen echter niet tegen wachten, vooral als te laat komen betekent dat je iets moet opgeven, als je bijvoorbeeld naar de bioscoop gaat, moet je op tijd komen, zo niet een paar minuten ervoor, omdat je anders het spektakel mist. Deze vrouw heeft een manier gevonden om nooit iets op te geven door haar vrienden op tijd te laten komen. Het is echter jammer dat ze werd bekritiseerd voor dit gedrag van haar. Om deze reden besloot ze haar verhaal te vertellen via een post op Reddit en vroeg ze gebruikers of haar houding verkeerd was.

via Perfect-Extension/Reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Deze 32-jarige vrouw heeft een groep vrienden met wie ze een hechte band heeft sinds ze samen naar het lyceum gingen, en daarom moet ze al tientallen jaren met hun grote tekortkoming leven: het zijn laatkomers. Elke keer dat ze een afspraak maken komen ze allemaal op een ander tijdstip aan, dat nooit stipt het afgesproken tijdstip is, maar altijd een paar minuten later. De hoofdrolspeelster van het verhaal moet altijd wachten tot de anderen arriveren.

Moe van deze houding, besloot ze een remedie te vinden. "We organiseerden een vakantie en we kozen ervoor dat iedereen een dagprogramma zou organiseren, ik had de voorlaatste dag. Om er zeker van te zijn dat ik aan alle evenementen kon deelnemen, heb ik lang van tevoren afspraken gemaakt. Ik had een tafel gereserveerd voor de lunch om 13.00 uur, maar ik zei dat het om 12.30 uur zou zijn. Ze kwamen om 12.52 uur aanzetten. Ik deed hetzelfde voor het diner - ik had voor 19.30 uur gereserveerd in het restaurant, maar ik zei tegen hen dat het om 18.45 uur zou zijn. Ze kwamen allemaal laat aan, maar toch op tijd voor het avondeten."

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

De dag dat ze naar huis zouden gaan, werd ze wakker, checkte uit bij het hotel en ging naar het vliegveld, maar zonder iets tegen de anderen te zeggen, ze dacht dat iedereen op tijd zou zijn om op de vlucht te stappen. Maar dat was niet zo.

"Toen ik thuiskwam, zette ik mijn telefoon weer aan en werd overspoeld met sms'jes van mijn vrienden. Blijkbaar waren ze weer te laat vertrokken en had een van hen zijn vlucht gemist. Ik vroeg een vriendin van me wat er was gebeurd, en ze bekritiseerde me omdat ik tegen hen had gelogen over de uren op de dag dat ik voor de evenementen zorgde. Maar hoe ik met hun tijd omging, had niets te maken met de terugreis."

Reddit-gebruikers hebben de vrouw gesteund, met het argument dat ze gelijk had om te vertrekken en dat haar gedrag niets te maken heeft met het feit dat ze niet op tijd waren.

Wat vind jij?

Advertisement