Hij licht een vrouw op door zich voor te doen als astronaut: “Ik heb geld nodig om terug naar de aarde te keren”

Janine image
door Janine

29 November 2022

Hij licht een vrouw op door zich voor te doen als astronaut: “Ik heb geld nodig om terug naar de aarde te keren”
Advertisement

Sociale media vormen het hart van de hedendaagse wereld. Dit virtuele netwerk maakt communicatie tussen mensen op afstand mogelijk, maar stelt je vooral in staat om individuen te leren kennen die elkaar nog nooit in het echt hebben gezien. De mogelijkheid om jezelf te verbergen en te vermommen heeft van deze apps de perfecte plek gemaakt om iemand op te lichten.

Velen gebruiken sociale media om zich voor te doen als een andere persoon, vaak verschuilend achter foto's die op internet zijn gevonden, identificeren het doelwit en beginnen hem of haar te schrijven. Ze proberen op alle mogelijke manieren de interesse te wekken, totdat hij of zij verliefd op hen wordt. Op deze manier wordt elk verzoek van de oplichter ingewilligd.

Dat is precies wat er gebeurde met deze vrouw die werd bedrogen door een oplichter, die zich voordeed als astronaut.

via Yomiuri

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

De vrouw in kwestie, die liever anoniem wil blijven, is 65 jaar, woont in Japan en wilde lokale kranten vertellen over de zwendel die iemand had bedacht om een ​​grote som geld van haar buit te maken. Een man nam contact met haar op via Instagram en vertelde haar dat hij een astronaut was, beweerde te werken op het International Space Station. De oplichter nam alleen op bepaalde momenten van de dag contact met haar op, omdat hij haar had verteld dat hij beperkte toegang had tot zijn mobiele verbinding, en stuurde haar "ruimtefoto's", die hij natuurlijk van internet had geplukt.

Na enige tijd verplaatsten de gesprekken zich naar de berichtenapp Line (de meest gebruikte in Japan). Hier overspoelde de nep-astronaut de vrouw met talloze uitingen van liefde: "Ik hou van je", "Ik wil een nieuw leven met je beginnen in Japan" of, nogmaals, "1000 keer zeggen dat ik van je hou zou niet genoeg zijn, daarom blijf ik het je zeggen”.

De vrouw was zo verliefd geworden op deze persoon dat ze alles geloofde wat hij haar vertelde, maar bovenal vertrouwde ze zozeer op zijn liefde dat ze het aannemelijk achtte dat hij, zonder haar ooit gezien te hebben, met haar wilde trouwen, maar terugkeerde van de ruimte naar de aarde zou erg duur zijn geweest. Dit is waar de zwendel begon.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Om met haar te trouwen, zou de astronaut naar de aarde moeten terugkeren, maar dit was allemaal erg duur. Het zou namelijk nodig zijn geweest om de landingsrechten te betalen, evenals de kosten van een raket. De vrouw liet zich overtuigen en begon hem kleine geldbedragen te sturen die bij elkaar opgeteld een vrij hoog bedrag bereikten: 4,4 miljoen yen (ongeveer 30.000 euro).

De verzoeken werden meer en meer. Dit was het detail dat de vrouw zo achterdochtig maakte dat ze besloot hem aan te geven. Zodra de politie dit rapport had ontvangen, begonnen ze een onderzoek in een poging de dader te vinden.

Wat vind je van dit verhaal?

Advertisement