Thuisblijfmoeder lucht haar hart op sociale media: "Ik wil me gewoon gewaardeerd voelen"

Janine image
door Janine

16 December 2022

Thuisblijfmoeder lucht haar hart op sociale media: "Ik wil me gewoon gewaardeerd voelen"
Advertisement

Het is een algemene (en onjuiste) mening dat een moeder die niet werkt een nietsnut en lui is. Hoe vaak heb je uit de eerste hand meegemaakt of ben je getuige geweest van gekibbel over dit onderwerp tussen werkende echtgenoten en huisvrouwen? Ongetwijfeld oneindig vaak. De werkelijkheid is echter heel anders dan men denkt. Het leven van een huisvrouw, vooral als ze moeder is, is in feite bezaaid met vele verplichtingen die haar 's avonds maar al te vaak uitgeput achterlaten en zonder de energie om zich aan zichzelf en haar passies te wijden. En dus blijven de boeken op de planken liggen om stof te verzamelen, kijkt de bank in zijn eentje een film terwijl wij slapen, blijft de cursus die we waren begonnen onafgemaakt, evenals de Sudoku-puzzel of kruiswoordpuzzel, enzovoort. Om nog maar te zwijgen van het sociale leven, dat langzaam afvlakt door de vele huishoudelijke verplichtingen.

Een jonge moeder getuigde ervan op TikTok na een ruzie met haar man.

via Independent

Advertisement
@sierra_not_ciara/TikTok

@sierra_not_ciara/TikTok

Een jonge moeder legde haar man het zwijgen op door te reageren op zijn opmerking dat ze haar dagen doorbracht met luieren terwijl hij werkte, in een video die erg populair was geworden op sociale media. "Ik wil me gewoon gewaardeerd voelen" is de opmerking bij de video die is gepost door de jonge @sierra_not_ciara "er zijn zoveel dingen die ik niet eens heb gefilmd".

In de video wordt de 22-jarige gefilmd terwijl ze voor haar twee kinderen zorgt en tegelijkertijd door het huis loopt om het schoon en netjes te houden. De kinderen wassen, aankleden en voeden, het huis opruimen, de was doen, maaltijden bereiden, de badkamer schoonmaken; de video opent de ogen voor de realiteit voor degenen die nog steeds denken dat huisvrouw zijn de eenvoudigste en meest ontspannende zaak ter wereld is en eindigt met een bekentenis van de jonge vrouw. In de slotscènes vertelt de jonge vrouw namelijk dat ze gewoonlijk, nadat ze haar kinderen naar bed heeft gebracht, een bericht aan haar man schrijft om hem te vragen wat hij wil eten; die avond nam ze liever tijd voor zichzelf door zichzelf een drankje in te schenken.

Advertisement
@sierra_not_ciara/TikTok

@sierra_not_ciara/TikTok

Naast talloze weergaven zorgde de video ook voor een stortvloed aan reacties, waarvan sommigen met ergernis uithaalden naar haar man, zo erg zelfs dat de jonge vrouw gedwongen werd de reacties te deactiveren om te verduidelijken wat er was gebeurd. In feite wilde de video gewoon een manier zijn om stoom af te blazen na een ruzie met haar man, die diezelfde avond gelukkig eindigde.

Dit is echter niet de enige uitbarsting op de sociale kanalen van een huisvrouw: in 2020 deelde een vrouw de dagelijkse strijd van een fulltime ouder in een Facebook-bericht. "Iedereen denkt dat het gemakkelijk is om fulltime thuisblijfmoeder te zijn. Dat we geluk hebben dat we niet hoeven te werken. Dat we lui zijn. Dat het geen 'echte' baan is, dus we hebben niets te klagen. Maar de waarheid is... dat het zo eenzaam en vermoeiend is.” Het is moeilijk om een ​​enkel moment alleen te hebben, dringende en non-stop verplichtingen, altijd vuile of kapotte kleren: er zijn veel dingen die het leven van fulltime moeders moeilijk maken.

Kortom, een vermoeiend leven, altijd vol plichten en zonder hulp van wie dan ook. Niet echt makkelijk, nietwaar?

Advertisement