Op haar 100e vestigt ze het wereldrecord zwemmen: “Iedereen zou het moeten proberen”

Janine

21 November 2022

Op haar 100e vestigt ze het wereldrecord zwemmen: “Iedereen zou het moeten proberen”
Advertisement

Denk je dat je te oud bent om weer in vorm te komen, een nieuwe taal of een nieuwe sport te leren, een nieuwe baan te beginnen, een nieuw bedrijf te starten? Je hebt het mis! Je bent nooit te oud om aan iets nieuws te beginnen, als je maar de wil en het verlangen hebt om je in te zetten. Er zijn veel getuigenissen van mensen die na hun pensionering een nieuw leven zijn begonnen, bergen hebben leren beklimmen, yogaleraar zijn geworden, een wereldreis hebben gemaakt, een nieuw bedrijf zijn begonnen. Omdat er wordt gezegd dat leeftijd slechts een getal is dat op een vel papier is gedrukt en in de meeste gevallen is dat ook zo. Twintigers met de geest van tachtigers die het opgeven kom je overal tegen, maar gelukkig kom je ook levenslustige negentigers tegen die zich nog als jongeren gedragen.

Wat is hun geheim? Iedereen heeft een ander geheim, maar ze zijn zeker allemaal verenigd door het verlangen om iets te doen en door de positiviteit in de benadering van het leven, relaties en zelfs moeilijke gebeurtenissen. Vandaag ontdekken we het werkelijk inspirerende verhaal van een recordbrekende zwemster.

via Swimmingworldmagazine

Advertisement
U.S. Masters Swimming/Facebook

U.S. Masters Swimming/Facebook

Charlotte Sanddal was 73 jaar toen ze eindelijk de pensioengerechtigde leeftijd bereikte en besloot niet te stoppen. In feite heeft de vrouw ervoor gekozen om zich te wijden aan een nieuwe passie en te leren zwemmen. Sindsdien bleef ze doorgaan met zwemmen, ze heeft de lat zelfs steeds hoger gelegd, tot aan het breken van verschillende wereldrecords in de Huntsman World Senior Games. De buitengewone aard van deze records? Charlotte heeft ze op de respectabele leeftijd van 100 jaar neergezet!

Toen haar werd gevraagd hoe het voelt om op die leeftijd records te vestigen, antwoordde ze: "Geweldig! Iedereen zou het moeten proberen!" De vrouw is van plan om door te gaan en te proberen andere records te vestigen, ons eraan te herinneren dat we moeten blijven doorgaan, tegen onszelf herhalen dat we het kunnen ondanks dat iedereen zegt van niet, het geheim is om succesvol te zijn in wat we doen.

Huntsman World Senior Games/YouTube

Huntsman World Senior Games/YouTube

Maar wat zit er achter deze recordbrekende gezondheid en vorm? "Ik heb het allemaal te danken aan het zwemmen, aan het feit dat ik hier vandaag ben”, verklaarde Charlotte. "Ik heb het geluk sterk te zijn, de steun te hebben van degenen die van me houden, maar ik heb alles te danken aan zwemmen", en ze vertelde dat ze voor haar 72e nooit zwom, tot ze een manier begon te vinden om de tijd door te brengen na haar pensionering, om er vervolgens gepassioneerd over te worden.

Haar dagelijkse routine begint zodra ze wakker wordt met een reeks push-ups om haar lichaam wakker te maken, samen met ademhalingsoefeningen voordat ze begint met het plannen van de dag. Een echte kampioene om inspiratie uit te halen, complimenten Charlotte!

Advertisement