x
"Ik heb 4 jaar in een geheim appartement…
Ze trouwen, maar na 8 jaar huwelijk ontdekt ze dat haar man een vrouw was Raad de leeftijd: 16 mensen die er niet zo oud uitzien als ze zijn

"Ik heb 4 jaar in een geheim appartement in het winkelcentrum gewoond"

21 November 2022 • Door Janine
3.619
Advertisement

Steden worden steeds groter, elke dag worden er nieuwe structuren gebouwd. Plots verschijnen er gebouwen die er kort geleden nog niet waren. Winkelcentra hebben een fundamentele rol gespeeld in dit hectische verlangen om te bouwen. Te vaak worden de bewoners van een bepaald gebied gedwongen hun huizen te verlaten, omdat hun woningen worden gesloopt om plaats te maken voor een nieuw gebouw. In korte tijd moeten deze mensen onderdak kunnen vinden, anders weten ze misschien niet waar ze de nacht moeten doorbrengen.

Dat is precies wat er gebeurde met deze jongen, die besloot het winkelcentrum binnen te gaan om te protesteren tegen deze situatie. Hij slaagde erin om daar 4 jaar te wonen.

via: Daily Star

De hoofdpersoon van het verhaal is Michael Townsend, die samen met zijn kunstenaarsvrienden 4 jaar lang in een geheim appartement in het winkelcentrum woonde. De jongen woonde in de buurt van Providence Place, Rhode Island. Op een ochtend, terwijl hij aan het joggen was, merkte hij dat er een enorme ongebruikte ruimte was onder de nieuw gebouwde Providence Mall. Hoewel hij op dat moment nieuwsgierig was, ging hij niet verder op onderzoek uit. Hij wist echter niet dat die plek hem jaren later nog van pas zou komen.

Een paar jaar later trof de bouwwaanzin zijn gebouw en moesten alle bewoners hun huizen verlaten, omdat het zou worden afgebroken om plaats te maken voor de parkeerplaats van het winkelcentrum. Michael en zijn vrienden wisten niet waar ze heen moesten, en daar kwam de intuïtie bij hen op: om als protest in het winkelcentrum te gaan wonen.

"De radioreclames van Providence Place Mall vroegen zich af hoe leuk het zou zijn om in het winkelcentrum te wonen - legde de jongen uit - omdat ze wilden laten zien hoe alle producten beschikbaar waren die nodig zijn om een ​​gezond leven te leiden".

Op dat moment herinnerde Michael zich de immense ruimte die hij een paar jaar eerder had gezien, dus aarzelden ze niet en verhuisden daarheen.

De ruimte was nog hetzelfde gebleven, precies zoals hij het zich herinnerde, zij het gevuld met puin. Michael en zijn vrienden ruimden snel de hele ruimte op en plaatsten daar hun meubels, van de bank tot de boekenkasten, en niet te vergeten de Playstation en de tv voor momenten van ontspanning. Om wat privacy te behouden en ervoor te zorgen dat ze niet ontdekt werden, bouwden ze ook een muur.

Deze protestactie duurde 4 jaar, waarin de groep jongens bijna een echt appartement wisten te realiseren. Toen de politie hen betrapte, stonden ze versteld van waartoe ze in staat waren geweest.

Vind je dat het protest van Michael en zijn vrienden correct was?

Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt