Vader laat gezin hoofdlampen gebruiken om geld te besparen: "Geen elektriciteit in huis"

Janine image
door Janine

14 December 2022

Vader laat gezin hoofdlampen gebruiken om geld te besparen: "Geen elektriciteit in huis"
Advertisement

Sparen is een werkelijk complexe praktijk, bijna een vorm van kunst. Je kunt niet improviseren, je moet de gezinsuitgaven zorgvuldig bestuderen en analyseren en begrijpen tot hoe ver je kunt gaan. Welke uitgaven overbodig en welke noodzakelijk zijn. Dit alles is niet voldoende, want er moet ook extreme aandacht en toewijding zijn van het hele gezin. Als ook maar één lid van de familie zich zou terugtrekken, zou alles bijna nutteloos worden.

Deze vader heeft een originele manier gevonden om geld te besparen en fors op de kosten te besparen en heeft het hele gezin betrokken bij zijn "geen elektriciteit in huis"-beleid. Laten we eens kijken waar het uit bestaat.

via Metro

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Chavdar Todorov is een 53-jarige vader die samen met zijn vrouw Moda en hun twee kinderen Nicole en Teo (respectievelijk 20 en 14 jaar oud) ervoor heeft gekozen een moeilijke weg in te slaan om de uitgaven van het gezin aanzienlijk te verminderen. Toen hij besefte dat de kosten voor de voorzieningen van de woning dramatisch stegen, besloot hij in te grijpen en maatregelen te nemen. Zijn belangrijkste idee was om geen elektriciteit meer te gebruiken. Zo begon hij het "geen elektriciteit"-beleid.

Advertisement

Het is gebruikelijk om de tv uit het stopcontact te halen wanneer je er niet naar kijkt of de lichten uit te doen in kamers waar niemand aanwezig is. Deze praktijk werd tot het uiterste doorgevoerd door Chavdar die besloot de lichten niet meer aan te doen. Als het buiten donker wordt, is dat geen probleem, ze pakken hun hoofdlamp en zetten hem aan. Op deze manier is het mogelijk om perfect te zien, maar met als voordeel dat er een grote besparingsmarge is.

Naast dit alles proberen ze ook de verwarming te beperken. Tot nu toe gebruiken ze het maar één keer per week. Als ze het koud hebben, warmen ze zich op door zich in jassen en dekens te wikkelen.

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"We weten nog niet - legt de man uit - of deze manier van leven van ons zal slagen, voorlopig proberen we er alles aan te doen om de kosten laag te houden. We lopen rond met hoofdlampen, wikkelen ons in dekens en zetten de verwarming slechts één keer per week aan om het huis wat te verwarmen".

Vind je de keuze van Chavdar overdreven of denk je dat een periode zonder elektriciteit goed mogelijk zou zijn?

Advertisement